Calatorii

Sfaturi de urmat atunci cand calatoresti singura

Publicat: 30 mart. 2020
Sfaturi de urmat atunci cand calatoresti singura
Sfaturi de urmat atunci cand calatoresti singura

Sfaturi de urmat atunci cand calatoresti singura. Unul dintre acele lucruri pe care trebuie să le faci o dată în viaţă este o vacanţă atipică, respectiv o escapadă de una singură. În rândurile de mai jos îţi oferim nişte sfaturi de care sigur o să ai nevoie când îţi planifici o astfel de călătorie.

Sfaturi de urmat atunci cand calatoresti singura. Atenţie la recepţiile hotelurilor

1. Spune cel puţin unei persoane unde te duci

Este important ca cineva să ştie unde eşti şi că plănuieşti să călătoreşti singură. Astfel, spune în ce oraş te duci, la ce hotel stai, ce plănuieşti să faci, cu cine plănuieşti să te vezi, când ar trebui să te întorci, stabiliţi anumite zile când să vorbiţi la telefon.

2. Ia 2 chei de la camera de hotel

Nu poţi ştii ce fel de persoane lucrează la recepţiile hotelurilor. Aşa că este mai bine să creezi impresia că mai stai cu cineva. Bine, acuma nu e cazul că începi să simulezi 2 voci în cameră ca să dea impresia că mai eşti cu cineva.

3. Fă-ţi prieteni

Este indicat să fii prietenoasă cu angajaţii, cu localnicii, cu chelnerii din cafenele. Ei ştiu locurile care merită văzute, restaurantele care trebuie încercate. Sunt situaţii în care poţi întâlni alte pesoane venite singure în vacanţă. Astfel, acestea se pot dovedi chiar distractive dacă vă împrieteniţi.

Planifica un traseu

4. Nu bea prea mult alcool

Dacă nu îţi ştii limita, nici nu ţi-o cauta când eşti în compania străinilor.

5. Pregăteşte-te pentru excursie

Asigură-te că îţi merge GPS, că ai telefonul încărcat şi nu îţi uita încărcătorul. Pune-l primul pe lista de lucruri de împachetat.
Fă-ţi temele. Informează-te în legătură cu locul pe care urmezi să-l vizitezi. Cum e clima. Ia şi o hartă cu tine. Verifică pe internet şi locuri de vizitat.

Ia la tine bani atât cât să îţi ajungă pentru o sticlă de apă şi un taxi spre casă. Eventual afla dacă acolo unde te duci e ok să porţi banii în sutien sau în pantof. În concluzie, informează-te cât mai temeinic despre locul pe care urmează să-l vizitezi. Iar lecţiile de autoparare nu ies niciodată din discuţie.

6. Familiarizează-te cu împrejurimile

Este bine să ştii cam pe unde să te duci şi cui să te adresezi în caz că se întâmplă ceva. De aceea interesează-te înainte să pleci.
Să presupunem că ţi se fură geanta, cu acte, cu bani, cu telefon, cu cheia de la cameră, etc. Dacă ai urmat sfatul numărul 1 atunci nu ai de ce să intri în panică pentru că tu ai deja un plan de rezervă.
Adauga un comentariu