Titlurile zilei

Sfaturi prețioase de la unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri de travel din România! În doar 18 ani, Marian Borcea a reuşit să viziteze 88 de ţări de pe glob: „Toți banii pe care îi strâng îi investesc în călătorii!” – GALERIE FOTO

Publicat: 28 nov. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Sfaturi prețioase de la unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri de travel din România În doar 18 ani Marian Borcea a reuşit să viziteze 88 de ţări de pe glob Toți banii pe care îi strâng îi investesc în călătorii  GALERIE FOTO
Marian Borcea este unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri de travel din România. Acesta reușeşte mereu să-și încânte şi inspire următorii, prezentându-le peisaje de vis din cele mai exotice locuri de pe mapamond

Marian Borcea este unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri de travel din România. Acesta reușeşte mereu să-și încânte şi inspire următorii, prezentându-le peisaje de vis din cele mai exotice locuri de pe mapamond. Până la vârsta de 42 de ani, Marian a călătorit în 88 de ţări de pe glob, astfel că poate oferi sfaturi persoanelor care doresc să viziteze destinații exotice, dar să nu cheltuiască o avere

Marian este din București, a urmat cursurile Facultății de Management Financiar Contabil, dar nu luat licența și nici nu a profesat în domeniu. După terminarea facultății, a urmat cursurile de actorie de la Școala Populară de Artă, iar între timp a început să facă figurație prin emisiuni TV, seriale și filme.

După ce a terminat cursurile de actorie a reușit să obțină diverse roluri secundare în seriale de comedie, precum „La Bloc”, „Vacanţa Mare”, dar şi în filme de Hollywood care s-au filmat la noi în ţară, ca „Modigliani” şi „Second in Command”, jucând alături de actori celebri, precum Jean-Claude Van Damme și Steven Seagal. În prezent, Marian Borcea este vlogger de travel și manageriază un canal de YouTube cu rețete de gătit.

Ce l-a determinat pe Marian Borcea să facă vloguri de travelling

o imagine cu Marian Borcea
Până la vârsta de 42 de ani, Marian a călătorit în 88 de ţări de pe glob

Marian a început să fie prezent în mediul online în urmă cu 8 ani, atunci când a creat canalul de YouTube „Gătește Ușor”. Pandemia de COVID-19 l-a surprins în Mauritius și astfel a început să filmeze scurte clipuri de travel pe care le posta pe conturile de Facebook și Instagram. La rugămintea unui prieten a filmat un clip ceva mai lung în care și-a dorit să arate cum era viața în pandemie în Mauritius. Filmulețul a avut atât de mult succes, încât Marian s-a hotărât să-și creeze propriul canal de travel, care în prezent numără zeci de mii de urmăritori.

„Sunt încă implicat în proiectul «Găteşte Uşor», am acest canal de 8 ani. Am început cu o altă fată, însă după vreo 10 clipuri filmate mi-am dat seama că nu era potrivită pentru acest proiect. Am renunţat la ea şi am găsit-o pe Camelia. Mă ocup de filmat, editat, montat, ales subiectele pentru clipuri şi promovarea lor pe rețelele de socializare.

M-am apucat de canalul de călătorit «Marian Borcea» total întâmplător şi fără să-mi doresc să fac asta vreodată. Pandemia m-a prins în Insula Mauritius din Oceanul Indian. Am rămas captiv pe insulă fără vreo soluție de a pleca de acolo 21 de zile, iar de plictiseală am început să fac mici story-uri pe Instagram și Facebook, pentru a vedea prietenii că sunt bine în cealaltă parte a lumii. Unul dintre amicii mei, vlogger de călătorie, m-a rugat să fac un mic clip ca să-l pună pe canal, deoarece era izolat în Columbia și nu putea ieși afară să filmeze. Timp de 4 zile am filmat un clip de 8 minute, cu viața în pandemie din Mauritius.

Acel clip a avut un mare succes pe canalul lui de travel, absolut toate comentariile erau pozitive și am primit rugăminți să mai fac o continuare la acel clip. Am acceptat să mai filmez un clip, apoi încă unul, însă le-am postat pe canalul meu, între timp am creat unul”, a declarat Marian.

o imagine cu Marian Borcea
Marian s-a hotărât să-și creeze propriul canal de travel, care în prezent numără zeci de mii de urmăritori

Marian Borcea: „După 18 ani de călătorit prin lume am mii de amintiri și întâmplări de vis!”

o imagine cu Marian Borcea
Vloggerul de călătorii Marian Borcea a mărturisit pentru reporterii BZI că a început să călătorească destul de târziu, în mare parte din cauza lipsei banilor

Vlogger-ul de călătorii Marian Borcea a mărturisit pentru reporterii BZI că a început să călătorească destul de târziu, în mare parte din cauza banilor. A reușit să plece pentru prima dată din țară la vârsta de 24 de ani, iar până în prezent a vizitat 88 de țări din întreaga lume. În prezent, Marian a recunoscut că investește aproape toate economiile sale în călătorii, deoarece vizitarea diverselor destinații de vacanţă îl ajută să-și creeze cele mai frumoase amintiri.

„Am început să călătoresc târziu, abia la 24 de ani am reușit să ies pentru prima dată din România. Ai mei nu au avut bani, nu au călătorit prea mult și nici nu m-au trimis în tabere sau în vacanțe. Abia la 18 ani, când am luat permisul, am început să călătoresc prin țară și pot spune că în 6 ani vizitasem aproape toată România. Cadoul de 18 ani a fost o mașină, însă, ca să călătoresc, plecam cu prietenii. Ei veneau cu benzina, cazarea și mâncarea, iar eu cu mașina. Îmi făcusem un mic grup de călătorii.

Când am început să câștig ceva bani, am plecat pentru prima dată din România, la Roma. Apoi, de la 24 de ani până acum, am reușit să vizitez 88 de țări. Nu fumez, nu beau, nu sunt fan al vieții de noapte, al barurilor sau al cluburilor. Toți banii pe care îi strâng îi investesc în călătorii. De ce? Pentru că am realizat că la final rămânem doar cu amintirile, iar în 18 ani de călătorit prin lume am mii de amintiri și întâmplări de vis!”, a mărturisit Marian Borcea pentru BZI.

Sfaturi pentru tinerii care își doresc să călătorească mai mult, dar cu bani puțini

 o imagine cu Marian Borcea
În viitor, Marian, şi-ar dori să ajungă în Tuvalu, o țară situată pe un mic atol care, din păcate, va dispărea din cauza creşterii nivelului oceanului

Marian Borcea are câteva sfaturi pentru persoanele care aleg să călătorească singure. În opinia sa, cel mai important este să nu ieși în evidență, lăsând la vedere obiecte de valoare. De asemenea, recomandă ca unităţile de cazare să fie alese întotdeauna după review-uri şi să fie situate pe cât posibil în zonele centrale.

„Am călătorit prin câteva zone periculoase, precum Transnistria, Kosovo, Columbia, dar cred că foarte important este să ieși cât mai puțin posibil în evidență, fără haine și bijuterii scumpe, fără aparate foto mari, fără telefoane noi, ținute la vedere. De asemenea, îmi aleg cazările de pe AirBNB și Booking și țin cont tot timpul să aibă review-uri bune și să fie situate pe cât posibil în centru sau lângă mijloace de transport sau gări. În țările periculoase aleg să iau taxi sau ride sharing, tot timpul, din aplicația online, nu de la colț de stradă. Schimb bani doar la exchange sau bănci și evit să am în posesie sume mari”, a precizat Marian Borcea.

Tinerilor care şi-ar dori poate să călătorească mai mult, dar nu dispun de resurse financiare, vlogger-ul le recomandă să organizeze vacanțe împreună cu prietenii și să caute oferte last minute de zbor și cazare.

„Le sugerez să înceapă să călătorească cu prietenii, în grup. De multe ori, cazările sunt mai ieftine, dacă sunt mai multe persoane. Să caute oferte last minute de zbor și cazare. Când călătoresc, niciodată nu iau cazare de dinainte, ajung în locul dorit și mă uit pe Booking și AirBNB la ce oferte sunt pentru seara respectivă, de fiecare dată am găsit cazări ieftine.

Să aleagă, pe cât posibil, cazări cu acces la o bucătărie și chicinetă. În felul ăsta pot scuti bani de mâncare. Dacă aleg să mănânce în oraș, este indicat să evite restaurantele din centru, mai bine aleg localuri mici pentru localnici, se mănâncă mult mai bine și la prețuri mici”, a adăugat vlogger-ul de travel.

Tuvalu, destinația de vis pentru Marian Borcea!

Până în prezent, vlogger-ul de călătorii a reuşit să viziteze 88 de ţări, printre care se numără şi destinaţii exotice, ca Insulele Seychelles, Mauritius şi Malaezia. În viitor şi-ar dori să ajungă în Tuvalu, o țară situată pe un mic atol, care, din păcate, va dispărea din cauza creşterii nivelului oceanului.

„Am ajuns în Mauritius, Seychelles, Vietnam, Malaezia, însă cel mai mult mi-a plăcut în Seychelles, e un adevărat paradis natural, plaje cu nisip alb, palmieri, apă turcoaz, iar localnicii sunt extrem de prietenoși. Îmi doresc să ajung în Bora Bora, însă este una dintre cele mai scumpe destinații de pe glob, poate pe viitor o să-mi permit să ajung acolo. Dar cel mai mult îmi doresc să ajung în Tuvalu, este o țară insulară, un mic atol care, din păcate, va dispărea în viitor din cauza ridicării nivelului oceanului.

Cel mai înalt punct de pe atol are doar 4 metri înălțime. Cu actualele schimbări climatice se spune că nivelul apei crește cu câțiva centimetri pe an, deci viitorul atolului este nesigur. Îmi doresc să pot vizita acest mic paradis înainte de a dispărea”, a declarat, în final, Marian Borcea.

Comentarii
  • N-am auzit niciodata de el. Mai este un catel vagabond de genul asta care mai nou face onlyfans … ceva cu rucsacnushcum … Ti se intorc matele pe dos ce poate debita ..

Adauga un comentariu