International

Shakira, în pericol de a fi închisă. Un procuror cere o pedeapsă de 8 ani de închisoare pentru cântăreață

Publicat: 29 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Shakira în pericol de a fi închisă. Un procuror cere o pedeapsă de 8 ani de închisoare pentru cântăreață
Shakira riscă să ajungă la închisoare

Shakira riscă să ajungă la închisoare, deoarece a fost acuzată de fraudă. Astfel, un procuror spaniol a cerut mai mult de opt ani de închisoare pentru vedetă și o amendă de peste 23 de milioane de euro într-un caz de fraudă fiscală de 14,5 milioane de euro, a anunțat vineri, 29 iulie, ziarul spaniol El Pais.

Cu privire la acuzația de fraudă, cântăreața a respins o ofertă de înțelegere din partea procuraturii pentru a finaliza procesul în care este acuzată că nu a plătit impozite între 2012 și 2014, perioadă în care Shakira a avut rezidența fiscală în Insulele Bahamas și nu în Spania.

Shakira nu acceptă un acord „cu procuratura”

Potrivit avocaților săi, posibilitatea de a ajunge la un acord rămâne deschisă, însă Shakira susține că procuratura încearcă să revendice banii încasați în timpul turneelor internaționale și a emisiunii The voice, unde a fost jurat.

„Absolut siguri de nevinovăția sa” (…) Shakira nu acceptă un acord „cu procuratura” și decide să continue „procedura până la proces”, au indicat consilierii săi într-un comunicat, afirmând că cântăreața este „sigură că justiția îi va da dreptate”.

Denunțând o „încălcare totală a drepturilor sale” și „metode abuzive” din partea procuraturii, Shakira afirmă în acest comunicat că „insistă cu încăpățânare să revendice banii încasați în timpul turneelor mele internaționale și (spectacolului) The voice”, unde a participat ca jurat în Statele Unite, într-o perioadă în care „nu era încă rezidentă în Spania”.

Avocaţii vedetei susţin şi-a plătit toate obligaţiile sub formă de taxe şi impozite

Shakira susține, de asemenea, că a plătit deja 17,2 milioane de euro Trezoreriei spaniole și că, prin urmare, „nu mai are datorii la Trezorerie de mulți ani”.

Potrivit acuzării, Shakira a avut reședința în Spania din 2011, când a fost făcută publică relația sa cu fotbalistul Gerard Piqué de la FC Barcelona, dar și-a menținut rezidența fiscală în Insulele Bahamas, considerate un paradis fiscal, până în 2015. Cuplul, care are doi copii, și-a anunțat despărțirea în luna iunie.

Dacă procurorii spanioli susţin că Shakira locuia în regiunea Catalonia în perioada în care s-ar fi produs acest prejudiciu, avocaţii vedetei susţin că aceasta a locuit în Spania abia din anul 2015 şi că şi-a plătit toate obligaţiile sub formă de taxe şi impozite.

Adauga un comentariu