Local

Și-a ucis mătușa, apoi s-a dus la magazin să dea vestea! Magistrații ieșeni au condamnat-o la aproape două decenii de închisoare

Publicat: 06 ian. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Și-a ucis mătușa apoi s-a dus la magazin să dea vestea Magistrații ieșeni au condamnat-o la aproape două decenii de închisoare
Și-a ucis mătușa cu cleștele de la sobă și cu un cuțit

Cornelia Gheorghe, o femeie din Albești, județul Vaslui, este acuzată că și-a ucis cu sânge rece mătușa în vârstă de 67 de ani, cu care locuia în aceeași casă. Cunoscută cu probleme psihice, mai ales după ce consuma alcool, femeia a fost condamnată pe data de 3 ianuarie 2023. Tribunalul Vaslui a decis condamnarea acesteia la 18 ani de închisoare. Sentința nu a fost definitivă, iar ultimul cuvânt l-au avut magistrații de la Curtea de Apel Iași. Astfel, judecătorii ieșeni au decis să respingă contestațiile individei, astfel că aceasta este obligată să-și ispășească pedeapsa

Crima macabră a avut loc la începutul anului trecut și a fost descoperită de o vecină care a intrat în casă pentru a împrumuta o alifie, dar a găsit trupul neînsuflețit al bătrânei.

Cornelia Gheorghe și-a ucis mătușa în urma unui conflict cauzat de consumul exagerat de alcool. După faptă, aceasta a plecat la magazinul alimentar din sat și a dezvăluit unui vecin totul, însă consăteanul nu a crezut-o, la fel s-a întâmplat și cu un altul. Se pare că femeia ar fi lovit-o întâi în zona capului cu cleștele de la sobă, apoi ar fi înjunghiat-o cu un cuțit. Observând că bătrâna încă se zbătea, Cornelia Gheorghe i-a mai aplicat câteva lovituri în zona gâtului.

Și-a ucis mătușa cu cleștele de la sobă și cu un cuțit

Magistrații de la Curtea de Apel Iași s-au pronunțat recent într-un caz înfiorător de crimă. Cornelia Gheorghe a fost condamnată recent la 18 ani și 5 luni de închisoare cu executare pentru omor. Femeia este acuzată că și-a ucis mătușa la începutul anului trecut, folosindu-se de un clește și de un cuțit. Ulterior, aceasta a mers în sat și a povestit unui vecin cele întâmplate.

„Deși nu și-a premeditat comiterea infracțiunii de omor calificat, îndreptată împotriva unei rude apropiate, a urmărit în mod clar suprimarea prin violență, cu ajutorul unui vătrai (clește) metalic și a unui cuțit, a vieții mătușii sale. Inculpata a prevăzut rezultatelor faptelor sale (lovirea în cap a victimei cu vătraiul în mod repetat, după care, văzând că aceasta încă mai trăiește, întrucât horcăia, a luat cuțitul cu care a înjunghiat-o și a încercat să-i taie gâtul), a urmărit curmarea vieții victimei, folosind inițial vătraiul din fier iar, ulterior, cuțitul, întrucât victima nu a murit imediat după lovirea în cap cu vătraiul metalic.

După ce a comis infracțiunea de omor calificat, inculpata a acoperit cadavrul victimei cu o plapumă pentru a nu i se putea observa urmele loviturilor aplicate, după care a luat lanterna și telefonul mobil al victimei, marca Nokia, care avea urme de sânge și a plecat. Inculpata a mers la magazinul alimentar al martorului în jurul orei 08:00, căruia i-a spus că a omorât-o pe mătușa sa cu un cuțit. Martorul nu a crezut-o pe inculpata, întrucât era cunoscută ca având tulburări de comportament”, menționau anchetatorii.

Victima a fost descoperită de o vecină

Ulterior, Cornelia Gheorghe s-a întâlnit pe drum și cu un alt consătean, căruia i-a spus același lucru ca și celuilalt, nefiind nici de acesta crezută, întrucât o cunoștea ca fiind consumatoare de băuturi alcoolice și cu tulburări psihice.

„Martorul a văzut asupra inculpatei o sacoșă în care era o sticlă cu vin, ceea ce indică faptul că inculpata, după comiterea faptei, a continuat să consume băuturi alcoolice. Victima  a fost descoperită în pat, a doua zi, acoperită cu o plapumă, de martorul, vecină cu aceasta, care, văzând că nu iese fum de pe hornul casei victimei, a mers la aceasta și a intrat în casă pentru a vedea ce se întâmplă de nu iese fum pe horn, dar și pentru a împrumuta o alifie cu care să se dea, întrucât o durea un genunchi”, adăugau anchetatorii în ceea ce privește cazul vasluiencei care și-a ucis mătușa.

Comentarii
Adauga un comentariu