Sport

Simona Halep a lămurit totul despre participarea la Jocurile Olimpice. Ce a spus despre colaborările cu Horia Tecău și Irina Begu

Publicat: 12 iun. 2021
Simona Halep, Horia Tecău și Irina Begu
Simona Halep a explicat ce strategie va adopta la Jocurile Olimpice, precum și probele în care va participa.

Simona Halep (29 de ani, locul 3 WTA) este gata pentru revenirea în circuit, odată cu participarea în turneul de la Bad Homburg (Germania), programat în perioada 20-26 iunie 2021. Sportiva din Constanța a explicat și ce strategie va adopta la Jocurile Olimpice, precum și probele în care va participa.

„Am avut o perioadă de recuperare de 3-4 săptămâni, în care zilnic am făcut 4-5 ore de exerciții și am primit tratament. Încă mi-este greu, mi-am pierdut ritmul, timing-ul față de minge, dar sunt sigură că în câteva săptămâni o să ajung la un nivel mult mai ridicat. Cel mai frumos și mai plăcut sentiment e că nu am dureri, mă simt foarte bine și în ultimele 5 zile am putut juca în fiecare zi tenis la intensitate maximă”, a declarat Simona Halep, într-o conferință de presă.

Simona Halep, despre probele în care vrea să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo

După accidentarea care a forțat-o să renunțe la Roland Garros, Halep va reveni în circuit în cadrul turneului WTA 250 Bad Homburg, care se va desfășura în perioada 20-26 iunie. Simo a ținut să explice de ce a luat o astfel de decizie.

„Știu că o să fie pe iarbă, în rest nu știu nimic despre turneu. O să fie greu, pentru că n-am mai jucat de doi ani tenis pe iarbă, iar în ultimele 4 săptămâni nu am jucat deloc tenis”, a precizat campioana.

Miza principală a Simonei Halep din acest an este legată de prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo, astfel că aceasta a lămurit în ce probe își dorește să ia startul, sigur în funcție și de colegi.

„Orice se poate. Nu știu dacă Horia (n.r. – Horia Tecău) o să se califice, pentru că trebuia să facă finală la Roland Garros, dar nu am apucat să vorbesc cu el încă. Dacă va veni Irina, o să joc cu ea la dublu”, a mai spus Halep într-un interviu acordat pe marginea terenului de antrenament.

Evident, Simona Halep a fost chestionată și în legătură cu finala surprinzătoare de la Roland Garros, dintre Anastasia Pavlyuchenkova și Barbora Krejcikova.

„Nu prea m-am uitat la Roland Garros, cred că în total vreo două ore, dar mă bucur pentru jucătoarele care joacă finală. Au muncit toată viață pentru asta. Cred că Anastasia chiar merită să câștige să ia trofeul, am jucat împreună încă din perioada junioratului”, a completat Simona.

Simona Halep și-a anunțat prezența la turneul WTA Bad Homburg

La turneul de la Bad Hombug, jucătoarele vor fi urmărite de până la șase sute de spectatori în fiecare zi. Turneul este de categoria WTA 250 și va fi dotat cu premii totale de 235.238 de dolari, fiind programat în perioada 20-26 iunie.
Turneul ar fi trebuit să aibă ediția inaugurală anul trecut, dar, din cauza pandemiei de coronavirus, aceasta a fost amânată până în această vară.
Printre jucătoarele care vor mai lua parte la turneul de la Bad Homburg se vor afla și Angelique Kerber, ambasadoarea competiției, Petra Kvitova sau Andrea Petkovic.
Turneul de la Bad Homburg este un turneu de antrenament pentru Simona Halep. Imediat după terminarea competiției, Simona va evolua la turneul de la Wimbledon, unde va încerca să își apere titlul câștigat în fața Serenei Williams, în 2019. Turneul de la Wimbledon va debuta la data de 28 iunie.
Adauga un comentariu