Sport

Simona Halep a refuzat propunerea antrenorului Darren Cahill de a se muta din România: „Nu a mai putut adăuga nimic”

Publicat: 23 mai 2020

Darren Cahill (54 de ani) a dezvăluit că a sfătuit-o pe Simona Halep (28 de ani, locul 2 WTA) să se mute din România, pentru că la Monte Carlo sau Dubai taxele sunt mai mici. Darren Cahill a avut însă parte de o reacție neașteptată din partea Simonei Halep.

Darren Cahill (54 de ani) a dezvăluit că a sfătuit-o pe Simona Halep (28 de ani, locul 2 WTA) să se mute din România. Antrenorul australian ține foarte mult la campiona noastră, astfel că ideea cu mutatul i-a venit atunci când a venit vorba despre finanțe. Cahill știe că la Monte Carlo sau Dubai taxele sunt mai mici. Darren a avut însă parte de o reacție neașteptată din partea Simonei Halep.

De ce Darren Cahill i-a sugerat Simonei Halep să se mute din România

„Este greu. Drumul ei în tenis a fost precum un roaller coaster, cu multe suișuri și coborâșuri. Acea înfrângere de la Roland Garros, din 2017, cu Jelena Ostapenko, a reprezentat un moment important pentru noi, pentru echipa noastră. Este uimitor ce a realizat Simona. A devenit stăpână pe sine, e puternică.
Acum câteva zile am înțeles că a apărut într-un ziar din România o știre falsă în care se spunea că Simona nu și-a plătit taxele. E nevoie de multă forță interioară și determinare ca să faci față la așa ceva. Unul dintre primele lucruri pe care i le-am spus Simonei acum 4 ani a fost să își schimbe reședința pentru a economisi bani din taxe. Fie Dubai, fie Monte Carlo. Într-un astfel de loc. Mulți jucători fac asta. Să își schimbe reședința în astfel de locuri pentru a nu plăti impozite la fel de mari precum în țara lor”, a spus Darren Cahill.

Răspunsul pe care l-a primit Darren Cahill din partea Simonei, după ce i-a spus să se mute din România

Darren a povestit și care a fost reacția Simonei în fața unei astfel de propuneri.

„În acel moment mi-a aruncat o privire tăioasă, la fel cum o face uneori pe teren, și a spus: «Nici gând să fac asta!» Nu a mai putut adăuga nimic. «Sunt româncă, trăiesc în România, îmi voi plăti taxele în România. Voi face așa cum e corect!». Fiecare companie de management care a intrat în contact cu Simona i-a dat același sfat. Iar răspunsul ei a fost de fiecare dată același: Nu! Sunt româncă și îmi voi plăti taxele în România. Iar apoi vine un ziar să scrie știri false despre taxele ei”, a mai spus Cahill.

Darren Cahill: „A apărut o schimbare majoră în ceea ce o privește pe Simona Halep!”

Darren Cahill a realizat că nu o poate rupe pe Simona Halep de România, astfel că a încercat să vină cu alte sfaturi prin care s-o ajute să progreseze în cariera și așa fulminantă de până acum.

„I-am spus că nu poate trăi în trecut, ci să o facă în prezent. Lucrurile care s-au petrecut în trecut trebuie lăsate în spate. Nu trebuie să te preocupi despre ce vor spune ceilalți oameni. Asta te-ar putea schimba. Nu vei mai putea fi la fel de bună. Asta îi spun mereu: „Trăiește clipa! Trăiește în prezent!” Când te trezești, trebuie să îți planifici lucrurile importante din acea zi. Trebuie să gândești că vei avea o zi nemaipomenită. La finalul zilei stai și faci analiza: „Ai reușit să faci ce ți-ai propus? Nu băga în seamă ce s-a spus ieri despre tine. Contează ce ai făcut azi”.
Aici a apărut o schimbare majoră în ceea ce o privește pe Simona. Oamenii au spus o mulțime de lucruri neadevărate despre Simona, dar ea a reușit să le lase în urmă. Asta a ajutat-o să devină persoana din prezent. A devenit mai puternică, are acel foc în stomac și sunt mândru de ea. Nu e vorba doar despre antrenorat în tenis, ci și despre viață.
E important cum răspunde jucătorul în anumite momente. Iar Simona a făcut asta foarte bine, iar acum este cea mai bună versiune a ei. Sper să devină chiar și mai bună decât atât”, a mai spus Darren Cahill.

Adauga un comentariu