Sport

Simona Halep, despre cel mai mare regret din cariera sa: „Mi-e ruşine de mine că puteam să fac astfel de lucruri!“

Publicat: 16 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Tenismena româncă Simona Halep, numărul 2 în clasamentul WTA, vorbește despre cel mai mare regret din cariera sa. Simona Halep susține că în trecut s-a confruntat cu câteva probleme, dar Darren Cahill a ajutat-o să treacă peste acestea.

Simona Halep a povestit că a lucrat cu un psiholog pentru a o ajuta să elimine anumite reacții necontrolate pe care jucătoarea de 29 de ani le avea în timpul meciurilor.

„Darren a spus mereu că un antrenor bun trebuie să-l facă pe jucător să-şi dea seama singur de ceea ce face greşit pe teren şi să se corecteze el acolo. De aceea nici nu am vrut să facem on-court coaching foarte des. La mine cel mai greu lucru de progresat, cea mai grea parte a fost atitudinea: să nu mai fiu negativistă pe teren, să nu mă mai critic şi atunci când sunt într-un moment greu să fiu eu alături de mine, adică să nu dau şi eu în mine, că suficient dă adversara, suficient dă situaţia respectivă, eu să mă protejez cumva“, a declarat Simona Halep.

Simona Halep: „Când mă uit la meciurile de acum 2-3 ani mi-e ruşine!“

Numărul doi mondial susține că a fost ajutată să treacă peste probleme de un psiholog.

„Am progresat mult, dar am şi lucrat cu o doamnă psiholog. Când mă uit la meciurile de acum 2-3 ani mi-e ruşine uneori. Mi-e ruşine de mine că puteam să fac astfel de lucruri, dar nu le controlam foarte bine şi de aceea le făceam, dar încerc să mă accept şi cu momentele acelea!“, a menționat Simona Halep.

Cum a ajuns o sportivă de succes

Simona a povestit când a simțit că a devenit cu adevărat o vedetă în România.

„În 2014, tenisul mi-a schimbat viața! Am jucat prima mea finală de Grand Slam la Roland Garros. Nimeni nu mai reușise asta din 1978, în România. Emoțiile au explodat și toată lumea avea mari speranțe pentru viitorul meu. Lumea a început să creadă că pot câștiga un Grand Slam. Am devenit extrem de populară peste noapte. Lumea mă recunoștea pe străzi și oamenii îmi cereau autograf”, a povestit Simona Halep.

Cea mai mare schimbare, greu de ținut sub control!

Numărul doi mondial a mărturisit și ce a învățat în ultimii ani.

„Dacă nu ai succes, înseamnă că nu ești îndeajuns de bun și trebuie să muncești și mai mult. A fost o mare schimbare și a fost greu de ținut sub control, dar am învățat multe lucruri în acest timp. Am pierdut și multă energie. Nu voiam să îmi pierd concentrarea legată de carieră. Am încercat să găsesc un echilibru. Am fost deschisă și generoasă cu fanii, dar am rămas și concentrată pe munca de care aveam nevoie pentru a avea rezultate pe teren”, a mai spus Halep.

Trofeele Simonei Halep din 2020

Februarie – Dubai
August – Praga
Septembrie – Roma
23 de meciuri a câștigat Simona Halep în 2020, suferind doar trei înfrângeri: în fața Arinei Sabalenka la Adelaide, a lui Garbine Muguruza la Melbourne și contra Igăi Swiatek la Paris.

1,95 milioane de dolari a câștigat românca din tenis anul acesta, sumă brută, cel mai mare cec fiind cel primit pentru semifinala de la Melbourne, 720.523 de dolari.

Adauga un comentariu