Actualitate

Simona Halep e în doliu: A murit de COVID-19 Cornel Idu, cel care a sprijinit-o în carieră

Publicat: 01 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Simona Halep e în doliu A murit de COVID-19 Cornel Idu cel care a sprijinit-o în carieră
Omul de afaceri Cornel Idu

Simona Halep e în doliu după ce Corneliu Idu, cel care a sprijinit-o în carieră a murit de COVID-19. Cornel Idu era cel mai bogat om de afaceri constănţean, cu o avere estimată la peste 250 milioane de euro. Acesta a murit în noaptea de luni spre marți, după ce a fost infectat cu coronavirus. Acesta ar fi făcut atac de cord.

Cornel Idu avea 71 de ani şi s-a aflat la un moment dat în atenţia presei după ce Simona Halep a dezvăluit că îi datorează o parte din ascensiunea sa în tenis.

Cine a fost Cornel Idu

Corneliu Idu deținea mai multe afaceri, printre care și SC Idu Shipping and Services SRL. Acesta era patronul arenelor de tenis IDU din stațiunea Mamaia unde s-a pregătit și Simona Halep.

Companiile aflate în portofoliu lui Corneliu Idu sunt, pe lângă Idu Shipping and Services SRL Constanţa, și Octogon Shipping and Services SRL Constanţa-acţionar unic, Octogon Gas and Logistics SRL Constanţa-acţionar unic, Coremar S.A. Constanta-acţionar, Boraz Holding AG. Zurich/Elvetia-acţionar unic, Comvex S.A.Constanţa-acţionar majoritar, Tenis Club Idu SRL Mamaia-acţionar unic.

Cum a ajutat-o pe Simona Halep

Cunoscutul om de afaceri nu apare în media cu multe donații ori campanii de întrajutorare socială, însă a fost sponsorul jucatoarei de tenis Simona Halep, după cum această declara într-un interviu.

„Am avut familia alături, familie care m-a susținut 100% și necondiționat. Au pus tot, mi-au oferit tot că să ajung acolo unde-mi doream. E, într-adevăr, o perioadă când te-ntrebi: te duci mai departe? E un risc foarte mare, trebuie să ai o nebunie, cum a avut-o tatăl meu, pentru că e o nebunie să investești tot și să nu știi sigur că va ieși copilul tău jucător de tenis sau de orice alt sport. A fost o nebunie-n familia mea, a fost o dorință enormă pentru a mă realiza eu ca sportiv. Îmi plăcea tenisul mult.

Am avut noroc că la 16 ani am avut sponsor de la Constanța, domnul Corneliu Idu, care m-a ajutat doi ani cu tot, mi-a plătit tot. M-a ajutat mult la momentul acela. E foarte greu, sunt costuri foarte mari, îți trebuie o situație financiară destul de bună ca să poți să faci tenis, e un sport scump. Dar cu multă încredere și puțînă nebunie, cum am mai spus, se poate și din situații mai puțin bune financiar să ajungi sus”, a spus Simona Halep în urmă cu mai mutl timp.

„Mi-e ruşine de mine că puteam să fac astfel de lucruri!“

Simona Halep susține că în trecut s-a confruntat cu câteva probleme, dar Darren Cahill a ajutat-o să treacă peste acestea.

Simona Halep a povestit că a lucrat cu un psiholog pentru a o ajuta să elimine anumite reacții necontrolate pe care jucătoarea de 29 de ani le avea în timpul meciurilor.

„Darren a spus mereu că un antrenor bun trebuie să-l facă pe jucător să-şi dea seama singur de ceea ce face greşit pe teren şi să se corecteze el acolo. De aceea nici nu am vrut să facem on-court coaching foarte des. La mine cel mai greu lucru de progresat, cea mai grea parte a fost atitudinea: să nu mai fiu negativistă pe teren, să nu mă mai critic şi atunci când sunt într-un moment greu să fiu eu alături de mine, adică să nu dau şi eu în mine, că suficient dă adversara, suficient dă situaţia respectivă, eu să mă protejez cumva“, a declarat Simona Halep.

Adauga un comentariu