National

Simona Halep, favorita turneului de la Roland Garros. Numărul 1 WTA, Asheligh Barty, nu va participa în acest an

Publicat: 08 sept. 2020
Simona Halep, favorita turneului de la Roland Garros. Numărul 1 WTA, Asheligh Barty, nu va participa în acest an
Simona Halep, favorita turneului de la Roland Garros. Numărul 1 WTA, Asheligh Barty, nu va participa în acest an

Simona Halep, favorita turneului de la Roland Garros. Asheligh Barty, numărul 1 WTA, a anunțat că nu va participa în acest an la Roland Garros. Astfel că, Simona Halep devine principala favorită a turneului.

„Sunt două motive. Primul este legat de riscurile care încă există, din cauza Covid. Al doilea motiv este legat de pregătirea mea, care nu a fost ideală, pentru că nu m-am putut pregăti cu antrenorul meu, din cauza restricţiilor de călătorie de pe teritoriul Australiei”, a transmis australianca Asheligh Barty.

Simona Halep, favorita turneului de la Roland Garros. Numărul 1 WTA, Asheligh Barty, nu va participa în acest an

Simona Halep este alături de cele 11 românce care vor juca la Paris, dar până în acel moment tenismena se va antrena în turneul de la Roma pentru Roland Garros.

Turneul de la Roland Garros va avea loc în perioada 21 septembrie – 11 octombrie.

Titlul de cea mai bună jucătoare a lunii august merge la Simona Halep

Sportiva Simona Halep a primit titlul de cea mai bună jucătoare a lunii august în circuitul profesionist feminin de tenis, în urma unei anchete realizate pe site-ul WTA.

Românca Simona Halep, numărul doi mondial, a ieșit victorioasă luna trecută în turneul de la Praga, fiind al doilea său titlu consecutiv, cu o pauză de jumătate de an între ele din cauza pandemiei cu noul coronavirus. Tenismena a ajuns astfel la nu mai puțin de 21 de titluri în carieră, dintre care două de Mare Şlem.

În finala de la Praga, Halep a învins-o pe belgianca Elise Mertens cu 6-2, 7-5.

Simona Halep s-a impus în ancheta WTA în duelul cu franţuzoaica Fiona Ferro şi belarusa Victoria Azarenka. Ferro a obţinut primul al doilea titlu din carieră, în primul turneu WTA disputat după pauza de şase luni, la Palermo.

Victoria Azarenka a ajuns şi ea la 21 de titluri în carieră, după victoria de la Cincinnati, turneu desfăşurat la New York, însă succesul său a venit după retragerea celeilalte finaliste, japoneza Naomi Osaka. Pentru belarusă a fost primul titlu obţinut din 2016.

Halep are două titluri de jucătoarea lunii din trei acordate anul acesta. În primele două luni ale anului, americanca Sofia Kenin a fost laureata anchetei din luna ianuarie, după titlul obţinut la Australian Open, iar Simona Halep a fost jucătoarea lunii februarie, graţie titlului cucerit la Dubai.

Ion Țiriac, semnal de alarmă pentru viitorul tenisului românesc! „Trăim doar din rezultatele obținute de Simona Halep și Sorana Cîrstea”

Fostul mare jucător, Ion Țiriac, a tras un semnal de alarmă pentru viitorul tenisului românesc, care trăiește din rezultatele obținute până acum doar de Simona Halep și Sorana Cîrstea.

Ion Țiriac a tras un semnal de alarmă pentru viitorul tenisului românesc, care ”trăiește” în această perioadă prin rezultatele obținute de Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Patricia Țig sau Ana Bogdan, cele cinci ”tricolore” din top 100 WTA. Ion Țiriac transmite că, după încheierea actualei generații, tenisul românesc va suferi în mod vizibil, iar prezențele jucătorilor noștri în fazele superioare ale turneelor de Mare șlem pot deveni o raritate. „Eu, dacă eram în locul Simonei Halep, nu mergeam nici eu la New York. E foarte adevărat, avem o fată în primele 16 jucătoare la US Open (n.r. Sorana Cîrstea), e un lucru bun, dar ce facem mai departe? După Sorana și Simona, ce facem? Eu vă spun, cu toată responsabilitatea, că putem intra într-o eră a gimnasticii, a gimnasticii feminine. Adică tenisul să dispară”, a transmis Ion Țiriac.

Adauga un comentariu