Sport

„Simona Halep trebuie să pună mâna pe telefon și să o caute!” Românca, sfătuită să îi fure secretul Igăi Swiatek

Publicat: 12 oct. 2020
Simona Halep este sfătuită de experții din Polonia să transfere de urgență o colaboratoare a Igăi Swiatek
Simona Halep

Simona Halep este sfătuită de experții din Polonia să transfere de urgență o colaboratoare a Igăi Swiatek, campioana de la Roland Garros 2020

Triumful uluitor al polonezei Iga Swiatek (19 de ani) la Roland Garros, după 6-4, 6-1 în finala cu Sofia Kenin, nu ar fi fost posibil fără ajutorul psihologului sportiv Daria Abramowicz. Simona Halep, sfătuită să o transfere pe femeia care i-a modelat mentalitatea de învingătoare Igăi Swiatek.

Latura mentală a devenit extrem de importantă în tenis, iar cel mai bun exemplu este reprezentat de colaborarea dintre Iga Swiatek și Daria Abramowicz, femeia care a ajutat-o pe Iga să scrie istorie la Roland Garros! Artur Rolak, expertul în tenis al revistei poloneze Tenisklub, spune că Simona Halep (29 de ani) ar trebui să fie abilă și să o contacteze pe psihologa poloneză:

„Când vine vorba de sfera mentală, sunt absolut convins că Iga este pe cele mai bune mâini. Ceea ce a făcut Iga în cooperare cu psihologul Daria Abramowicz este pur și simplu un record mondial! Jucătoarele precum Simona Halep, Garbine Muguruza sau chiar Serena Williams ar trebui să pună mâna pe telefon și să o caute”, a fost sfatul expertului din Polonia pentru Simona, Garbine și Serena.

Iga Swiatek și-a luat psiholog și a câștigat turneul de la Roland Garros

Însăși Iga Swiatek a vorbit la Roland Garros despre persoana care i-a modelat mentalitatea de învingătoare:

„Mi-am dorit mereu să îmbunătățesc partea mentală, am mai lucrat cu doi psihologi atunci când eram mică. Dar Daria este cea mai bună! Mă înțelege întotdeauna și îmi poate citi gândurile, poate este puțin ciudat. A făcut și ea sport, a fost și antrenoare, așa că are tot ce trebuie. Pot spune că m-a ajutat să devin mai inteligentă. Datorită ei am ajuns să îmi înțeleg sentimentele. Sunt atât de fericită pentru că mă însoțește la turnee! Îi sunt recunoscătoare!”, a declarat Iga chiar după victoria din optimi, 6-1, 6-2 cu Simona.

Psihologa Daria Abramowicz a avut două motive de sărbătoare la Roland Garros. și-a aniversat ziua de naștere și s-a bucurat în același timp pentru succesul elevei sale:

„Pur și simplu e cel mai frumos cadou pe care l-am primit vreodată!”.

Și Simona Halep și-a antrenat mintea

Simona Halep a mărturisit că și-a antrenat la rându-i mintea, lucrând o bună perioadă cu un psiholog:

„Cred că acum, în tenis, cea mai importantă parte este cea mentală. Așa că am lucrat câțiva ani, cred că sunt de-acum doi ani de când lucrez cu un psiholog și încă o mai fac. Nu este ușor să rămâi concentrat în fiecare zi, să dai maximum din tine, dar am învățat aceste lucruri, încă mai lucrez la ele și vreau să le îmbunătățesc tot mai mult”, spunea Halep anul trecut, la o conferință de presă.

Adauga un comentariu