Sanatate

Simptome de sarcină 2 săptămâni. Ce se întâmplă în corpul unei femei în această perioadă?

Publicat: 10 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Simptome de sarcină 2 săptămâni. Ce se întâmplă în corpul unei femei în această perioadă
Dar un număr de femei prezintă semne foarte specifice

De obicei, o femeie nu are simptome de sarcină în primele 2 săptămâni. Cea de-a doua săptămână de sarcină după concepție este o perioadă în care femeia nu realizează încă faptul că o nouă viață începe în interiorul ei. Acest lucru este de înțeles, deoarece fătul este încă foarte mic, așa că nu există semne speciale de sarcină, iar dacă există, acestea seamănă cu debutul unei perioade timpurii.

Poate exista o ușoară durere în partea inferioară a abdomenului, care este cunoscută femeilor care se confruntă cu cicluri menstruale dureroase. În general, sarcina la 2 săptămâni este un concept destul de arbitrar, deoarece există anumite metodologii de calcul al vârstei gestaționale. A doua săptămână de sarcină după fertilizare este a patra săptămână obstetricală. De altfel, multe femei sunt confuze pentru că medicii dau o dată de naștere care nu corespunde deloc calculelor lor personale. Este important să înțelegeți că termenul real și termenul obstetrical sunt două lucruri diferite. Termenul real de sarcină începe din ziua în care ați conceput. Vârsta gestațională se calculează din ziua ultimei menstruații.

femeie care tine in mana un test de sarcina
Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de sarcină pot apărea o serie de simptome caracteristice

Simptome sarcină 2 săptămâni. Primele semne care anunță această veste minunată

În cazul în care sarcina este foarte mult așteptată, femeia începe să-și asculte mai atent corpul, încercând să găsească semne de concepție. Își măsoară temperatura bazală, analizează schimbările de dispoziție, adică caută orice indiciu al „situației sale interesante”.

Dar merită menționat faptul că un astfel de termen timpuriu poate să nu se manifeste în nici un fel. Nu toate femeile însărcinate prezintă simptome de sarcină, ceea ce este normal. Este incorect să vorbim despre orice semne specifice pe partea că principalul simptom al sarcinii în 2 săptămâni este absența menstruației.

femeie care tine in mana un test de sarcina
În a 2-a săptămână de sarcină, sistemul imunitar este ușor slăbit, așa că este normal să simțiți o ușoară stare de rău

Dar un număr de femei prezintă semne foarte specifice. Printre acestea se numără un disconfort și dureri abdominale. Glande mamare umflate, sensibilitate crescută a mameloanelor și greață, pierderea poftei de mâncare și alte simptome de toxicitate. Adesea, aceste simptome sunt pur psihosomatice, adică femeia are atitudinea că este însărcinată, deci simptomele sunt prezente. Dacă are dreptate sau nu, va afla în curând.

Care sunt primele semne care anunță o sarcină. Cum să înțelegi că aștepți un copil?

În a doua săptămână de sarcină, femeia se află sub influența hormonului progesteron. Acesta este produs imediat după ovulație și nu contează dacă a avut loc sau nu concepția. Dacă apare, cantitatea de hormon crește treptat. Progesteronul creează condițiile necesare pentru dezvoltarea fătului și, prin urmare, rolul său nu poate fi supraestimat.

un test de sarcina pozitiv pe o masa
Vârsta gestațională se calculează din ziua ultimei menstruații

În a 2-a săptămână de sarcină, sistemul imunitar este ușor slăbit, așa că este normal să simțiți o ușoară stare de rău. Temperatura corpului poate crește până la 37,8 grade seara. Această afecțiune este însoțită de simptome însoțitoare, printre care arsuri în obraji și frisoane.

Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de sarcină pot apărea o serie de simptome caracteristice – multe femei încep să perceapă diferit gusturile și mirosurile care înainte nu le provocau niciun disconfort. Acum pot provoca chiar și vărsături. Acest lucru este vizibil mai ales dimineața.

Creșterea concentrației de progesteron se numără printre primele simptome de sarcină în primele 2 săptămâni. Acestea afectează starea psiho-emoțională, adică se observă schimbări de dispoziție. Femeia se simte iritabilă, reacționează exagerat la anumite momente, devine mai lacrimogenă. Acest lucru este similar cu semnele sindromului premenstrual, ceea ce este de înțeles, deoarece în ambele cazuri este o consecință a progesteronului.

femeie care tine in mana un test de sarcina
În cazul în care sarcina este foarte mult așteptată, femeia începe să-și asculte mai atent corpul
Adauga un comentariu