Actualitate

Sindicatele medicilor din România fac acuzații grave la adresa Guvernului: Personalul medical nu e dotat cum anunță autoritățile!

Publicat: 18 mart. 2020

Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România susține că medicii și asistenetele nu sunt dotați corespunzători și situația legată de echipamentele de protecţie a personalului medical este departe de a fi cea relatată de autorităţi.

Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România solicită Ministerului Sănătăţii şi direcţiilor de sănătate publică să asigure măsuri de protecţie a cadrelor medicale, în contextul în care tot mai mulţi români revin în ţară, iar numărul cazurilor confirmate cu coronavirus este în creştere. „Colegii din ţară ne anunţă că situaţia cu echipamentele de protecţie a personalului medical este departe de a fi cea relatată de autorităţi în conferinţe de presă şi comunicate oficiale. În unele spitale la solicitările angajaţilor li s-a răspuns că «….-nu e nevoie de niciun echipament special, e suficient să ai o mască chirurgicală şi un dezinfectant…»”, afirmă sindicaliştii.

Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România, federaţie sindicală a medicilor, farmaciştilor, biologilor şi a altor categorii de personal cu studii superioare, îşi exprimă îngrijorarea referitor la situaţia protecţiei personalului angajat în unităţile spitaliceşti în faţa epidemiei de coronavirus.

„Colegii din ţară ne anunţă că situaţia cu echipamentele de protecţie a personalului medical este departe de a fi cea relatată de autorităţi în

Masca simplă chirurgicală este ineficientă în faţa virusului, (mai ales în situaţia cînd ai de consultat mai mulţi pacienţi posibil infectaţi) acest lucru l-au relatat specialiştii încă de acum câteva săptămâni”, arată sursa citată.

Reprezentanţii medicilor spun că măştile şi echipamentele speciale care ar fi eficiente încă nu au ajuns în spitale. „Având în vedere numărul mare de cetăţeni români care ajung în fiecare zi în ţară, dar şi numărul tot mai mare de cazuri confirmate, solicităm ca Ministerul Sănătăţii şi direcţiile de sănătate publică, precum şi autorităţile locale să acorde o atenţie sporită protecţiei personalului medical.

Situaţia în care personalul medical s-ar infecta în număr mare ar aduce la o criză acută în tot sistemul medical şi ar pune cetăţenii într-o situaţie dramatică. În concluzie, revenim cu cererea imperativă de a se asigura măsuri urgente de protecţie a personalului medical, în toate instituţiile sanitare din ţară”, mai spun reprezentanţii CFSMR.

Adauga un comentariu