Remedii naturiste

Sindromul intestinului iritabil: 6 remedii naturale care funcționează

Publicat: 23 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sindromul intestinului iritabil 6 remedii naturale care funcționează
Sindromul de colon iritabil sau sindromul intestinului iritabil este însoțit de dureri abdominale și numeroase tulburări digestive.

Sindromul de colon iritabil sau sindromul intestinului iritabil este însoțit de dureri abdominale și numeroase tulburări digestive (balonare și gaze, episoade de constipație sau diaree etc.). Din fericire, există medicamente (laxative etc.) pentru calmarea durerilor de stomac și a problemelor de tranzit. Disconfortul și crampele pot fi, de asemenea, depășite cu soluții naturale. Iată câteva remedii naturale pentru ameliorarea eficientă a simptomelor sindromului intestinului iritabil!

Controlați-vă dieta pentru a preveni sau ameliora sindromul intestinului iritabil

Absorbția anumitor substanțe poate face dificile contracțiile intestinelor și vă poate crește hipersensibilitatea. De exemplu, consumul de alcool, cofeină, zahăr rafinat și grăsimi în cantități mari vă poate irita. În plus, anumite tipuri de alimente pot provoca intoleranță, ceea ce poate crește durerea și provoca diaree. Fie că este vorba de produse lactate, citrice, soia, roșii etc., nu ezitați să identificați aceste alimente pentru a le limita (fără a opri totul dintr-o dată, cu riscul de a vă priva de anumite alimente pe care, de fapt, le tolerați foarte bine). Pentru a preveni constipația și diareea, cum ar fi spasmele musculare, concentrați-vă și pe fibrele dietetice: leguminoase, cereale integrale etc. Bogat în fibre solubile, psylliumul reglează tranzitul intestinal, restabilește funcționarea normală a colonului și îmbunătățește peristaltismul în timp ce tratează flora intestinală.

Uleiul esențial de mentă, cel mai bun împotriva sindromului intestinului iritabil

Uleiul esențial de mentă are proprietăți antispastice și antiinflamatoare. Ajutând la relaxarea mușchilor intestinului și colonului, ajută la ameliorarea durerilor abdominale. La fel ca planta din care provine, ajută și la îmbunătățirea digestiei. Dacă nu sunteți o femeie însărcinată sau care alăptează, un copil sau o persoană cu epilepsie, puteți dilua maxim două picături într-o linguriță de ulei vegetal de 3 ori pe zi.

Masaje pentru ameliorarea simptomelor

Un auto-masaj bine făcut ajută la calmarea durerilor abdominale inferioare, mai ales în cazul unei cantități mari de gaze. De fapt, masajul va îmbunătăți abilitățile motorii ale colonului pentru a promova expulzarea gazelor și a scaunelor stagnante. Acest lucru se face efectuând o mișcare fermă de „netezire” care urmează cursul colonului folosind degetele mari sau platul mâinii. În timp ce stați culcat sau în picioare, începeți prin relaxarea stomacului. Începeți din partea dreaptă a abdomenului inferior și continuați până sub coaste. Apoi, faceți o mișcare transversală către partea inferioară a coastelor stângi și mergeți până la abdomenul inferior stâng. Repetați de 4 până la 5 ori, folosind un ulei, dacă este necesar.

Infuzii de plante care ameliorează

Utilizarea scorțișoarei Ceylon ca infuzie sau în feluri de mâncare poate oferi ușurare, dar există multe plante care pot fi, de asemenea, foarte eficiente. Ceaiul de plante digestiv și antispastic de fenicul este excelent împotriva problemelor digestive și durerilor de stomac. Va lupta împotriva excesului de gaze din tractul digestiv și va stimula producția de suc gastric. Puteți incerca, de asemenea, un amestec pe bază de cantități egale de anason verde, marshmallow, matricaria, afine, sărate, lemn dulce, rozmarin și loosestrife.

Un tratament bazat pe probiotice

Probioticele din iaurturi sau suplimentele alimentare sunt microorganisme vii care ajută la refacerea florei intestinale. Cu toate acestea, dezechilibrul său favorizează apariția durerii și a tulburărilor intestinale. Acesta este motivul pentru care o cura de o lună și apoi două capsule pe săptămână pentru întreținere poate ajuta la calmarea sindromului intestinului iritabil. Episoadele dureroase devin apoi mai puțin frecvente. Cu toate acestea, nu ezitați să testați diferite tulpini dacă nu vedeți nicio îmbunătățire după 10 – 15 zile. Și mai presus de toate, opriți-vă dacă crește durerea și apar gazele.

Uleiuri esențiale

În caz de criză dureroasă, strecurați sub limbă 1 picătură de ulei esențial de mușețel roman, busuioc tropical și coriandru. Aceste uleiuri esențiale se pot dilua și într-o linguriță de ulei vegetal sau miere. Fără a depăși 3 doze pe zi și 5 zile de tratament, puteți repeta doza la o oră după cea anterioară. Și pentru a evita recurențele, luați aceste uleiuri ca tratament de bază o dată pe zi de 3 ori pe săptămână timp de 1 până la 3 luni.

Adauga un comentariu