Sanatate

Sirop tuse seacă și productivă. Medicamente eficiente pentru copii

Publicat: 14 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sirop tuse seacă și productivă. Medicamente eficiente pentru copii
Ingredientele naturale sunt mai sigure

Un sirop pentru tuse seacă și productivă la un bebeluș este o problemă care deranjează întreaga familie. Bebelușul se simte inconfortabil, iar părinții caută modalități de ameliorare a disconfortului. Poate că acesta este și cel mai frecvent simptom auzit la vizita la pediatru. Medicul este cel care determină tipul de procese patologice care au loc în corpul aflat în creștere.

Multe amestecuri sunt disponibile fără prescripție medicală, dar aceasta nu este o scuză pentru a cumpăra totul, având încredere în opinia farmacistului, în publicitate sau ghidată de o reducere a medicamentului. Astfel, este important să nu vă auto-medicați.

Sirop tuse seacă și productivă. Ce remediu să alegi pentru tratarea disconfortului?

Chiar și părinții cu o experiență vastă nu pot spune cu siguranță ce fel de tuse are un copil bolnav, uscată, umedă, spastică sau, de exemplu, psihosomatică. Chiar dacă medicamentul este însoțit de instrucțiuni detaliate, este la latitudinea medicului să recomande un sirop de tuse pentru copii.

Medicamentele sunt special concepute pentru a trata un anumit tip de tuse. Un remediu universal este foarte greu de ales. Uneori, părinții se cred experți și cred că pot diagnostica tusea copilului. Chiar și cel mai bun sirop de tuse pentru copii s-ar putea să nu funcționeze de data aceasta. Medicul trebuie să vă examineze copilul pentru a identifica remediul eficient.

Siropurile se împart, în funcție de ingredientul activ, în sintetice și naturale. Acestea din urmă au, de asemenea, substanțe chimice adăugate, dar în cantități foarte mici. Acestea sunt de preferat, dacă siropul de tuse este prescris pentru un copil mic de 1 an.

Ingredientele naturale sunt mai sigure, dar adesea eficiența lor este ceva mai scăzută decât cea a unui produs chimic concentrat. Principalul lucru este să observați posibilele efecte secundare, astfel încât să nu vă confruntați cu complicații după ce ați luat un medicament sintetic.

Siropurile homeopatice. De ce acestea sunt recomandate pentru tratarea copiilor?

O categorie aparte o reprezintă siropurile homeopatice pentru tuse. Unele dintre ele pot fi administrate unui copil dacă are deja 2 ani, altele, numai de la vârsta de 3 ani. Se crede că acestea sunt mai puțin dăunătoare decât medicamentele de sinteză și mai puțin susceptibile de a provoca alergii, spre deosebire de remediile pe bază de plante. Dar nu toți părinții cred în eficacitatea homeopatiei, așa că utilizarea chiar și a unor astfel de preparate trebuie discutată întotdeauna cu medicul.

Este demn de remarcat faptul că, în ciuda diferitelor forme de medicamente, forma lichidă rămâne cea mai populară în tratarea pacienților tineri. Pentru copii, medicul pediatru prescrie adesea sirop de tuse, deoarece utilizarea acestuia este justificată datorită comodității.

Multe preparate au un gust fructat, de vanilie sau pur și simplu dulce. De asemenea, siropul este comod datorită metodei de dozare. Există adesea o lingură sau un pahar de măsurare cu marcaje pentru a măsura cantitatea corectă. Acestea sunt adaptate vârstei, unele siropuri pentru tuse pot fi administrate de la vârsta de 6 luni și multe sunt recomandate de la vârsta de 3 ani.

Un sirop pentru tuse seacă și productivă se remarcă prin ușurința la înghițire. Viteza de absorbție se numără printre avantajele unui remediu sub formă de sirop. Medicamentele lichide sunt absorbite mai repede în sânge.

Adauga un comentariu