Prima pagină » Local » Sistemele IT din Primăria Iași vor fi inventariate! Proiectul va costa 44 de mii de euro
Sistemele IT din Primăria Iași vor fi inventariate! Proiectul va costa 44 de mii de euro

Sistemele IT din Primăria Iași vor fi inventariate! Proiectul va costa 44 de mii de euro

14 mai 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Resursele și componentele IT din Primăria Iași vor fi inventariate pentru 44 de mii de euro. Primăria a demarat o procedură legată de achiziția unor licențe software și implementarea sistemului IT din cadrul municipalității. Investiția se va întinde pe mai multe luni, conform caietului de sarcini

Autoritatea locală va aloca fonduri pentru achiziția unui sistem pentru inventarierea resurselor IT și pentru managementul unificat al rețelei IT&C din cadrul Palatului Roznovanu. Investiția municipalității este de 218 mii de lei (44 de mii de euro), iar firmele interesate pot depune oferte până la 30 mai 2022. Conform municipalității ieșene, se dorește achiziția unui pachet software pentru managementul sistemelor informatice din cadrul primăriei.

Primăria Iași bagă 44 de mii de euro în sistemele IT

Municipalitatea a arătat și în ce va consta achiziția pachetului pentru gestionarea resurselor IT&C din sediul primăriei.

„Primăria municipiului Iași urmărește relizarea unui sistem pentru inventarierea resurselor IT și pentru managementul unificat al rețelei IT&C prin achiziționarea licențelor software necesare și a serviciilor de implementare a sistemului”, se arată în caietul de sarcini.

În cursul anului 2020, Primăria Iași a derulat un contract de 70 de mii de euro pentru achiziția unor echipamente IT în birourile din Palatul Roznovanu.

Echipamentele livrate în trei luni la Primăria Iași

Echipamentele ar urma să fie livrate în termen de 90 de zile de la semnarea contracului cu firma respectivă.

„Ofertantul câștigător va asigura transportul, manipularea și instalarea echipamentelor până la locul de livrare, respectiv sediul Primăriei municipiului Iași sau la o locație indicată de achizitor, în încăperile indicate de reprezentanții beneficiarului. Transportul și manipularea până în aceste încăperi reprezintă sarcina furnizorului. Acesta are obligația de a ambala echipamentele în așa fel încât să ajungă în bună stare la destinația finală”, se mai arată în caietul de sarcini.

Fondurile vor fi alocate de la bugetul local al municipiului Iași, câștigătorul urmând a fi anunțat la finalul lunii septembrie 2022.

Noi investiții în sectorul public din Iași

Un alt proiect informatic este legat și de achiziția unor parcometre noi în oraș. Primăria Iași va investi în 14 noi parcometre pentru parcările publice din municipiu. Aparatele vor înlocui mai multe dispozitive ieșite din garanție din parcările publice cu plată din municipiul Iași. Suma alocată este de 420 de mii de lei (85 de mii de euro). Conform caietului de sarcini, vor fi achiziționate 14 astfel de parcometre, care vor fi montate în parcările publice cu plată din municipiul Iași. Ofertele pot fi depuse până la 26 mai 2022. În prezent, în municipiul Iași sunt 20 de parcometre montate în parcările publice cu plată.

Dintre acestea, zece au ieșit din garanție, acestea urmând a fi înlocuite cu altele noi. Alte patru bucăți rămase vor fi montate în unele zone din municipiul Iași. Primăria Iași a demarat și alte proiecte IT în ultima perioadă.

Comentarii
  • It cei suprem

    Au angajat pe cineva să le numere calculatoare le?Se poate subcontracta? Vreau sa ajut la numarat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *