Economic Local

Trei firme vor să furnizeze echipamente IT la Primăria Iași! Contractul este de 70.000 de euro

Publicat: 05 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trei firme vor să furnizeze echipamente IT la Primăria Iași Contractul este de 70.000 de euro
Trei societăți vor să furnizeze echipamente IT la Primăria Iași

Municipalitatea ieșeană a primit trei oferte în cadrul licitației privind furnizarea unor pachete software și echipamente. La procedură au venit două firme din București și una din Iași. Echipamentele trebuie să aibă o garanție de minimum 3 ani

Primăria Iași intenționează să achiziționeze software și echipamente IT. Recent, a fost lansată licitația privind cumpărarea de pachete software pentru copii de siguranță (backup) sau recuperare. La procedură au fost depuse oferte din partea următoarelor societăți: System Plus SRL (București), Orange România SA (București) și Focality SRL (Iași). Ofertele au intrat în etapa de evaluare financiară. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Procedura are o prevedere bugetară de 336.134 lei, fără TVA, aproximativ 70.000 de euro. Vor fi achiziționate două switch-uri de fibră optică, două sisteme de calcul dedicate pentru storage atașate rețelei de calculatoare de tip NAS (Network Attached Storage- n.r.), două host-uri de virtualizare, licențele necesare soluției etc.

Furnizorul trebuie să asigure transportul la adresa autorității contractante

Conform caietului de sarcini, un sistem de calcul trebuie să aibă următoarele caracteristici: procesor Intel Xeon E5, 64 Gb RAM.

„Ofertantul câștigător va asigura transportul, manipularea și instalarea echipamentelor până la locul de livrare, respectiv sediul Primăriei Municipiului Iași sau la o locație indicată de către achizitor, în încăperile indicate de reprezentanții beneficiarului. Furnizorul are obligația de a ambala echipamentele în așa fel încât să ajungă în stare bună la destinația finală. Pe ambalajul fiecărui echipament să fie imprimate clar Serial number/Part Number pentru echipamentul respectiv, precum și un sumar al configurației”, se arată în documentația procedurii.

Pe lista de cantități se află și 36 hard disk-uri cu o capacitate de 16 TB și 12 hard disk-uri cu o capacitate de 1,2 TB. Termenul de garanție trebuie să fie de minimum 3 ani.

Licitația pentru furnizarea tabletelor este în curs de desfășurare

Recent, Primăria Iași a demarat și licitația pentru achiziția unui lot de 3.000 de tablete ce vor fi împărțite unităților de învățământ din mediul preuniversitar. La procedură au depus oferte următoarele companii: Union Co SRL, Vodafone România SA, Elsaco Solutions SRL, Orange România SA, Telekom România Mobile Communications SA.

„Tabletele vor fi predate integrat, inclusiv cu softurile necesare funcționării, iar acestea nu vor genera costuri suplimentare. Termenul de livrare este de maximum 60 de zile de la data semnării contractului de ambele părți. Termenul de livrare se referă la toate tabletele, inclusiv activarea serviciilor de furnizare internet, și se va finaliza cu procesul-verbal de recepție”, se arată în caietul de sarcini.

Prevederea bugetară a procedurii este de 2.352.941 lei, fără TVA, aproximativ 500.000 de euro. Tabletele trebuie să îndeplinească o serie de specificații tehnice: sisteme de operare Android 10, 16 GB memorie internă, 3 GB RAM, slot micro SD cu suport până la 128 GB, cameră foto, greutate de maximum 550 grame etc. Va fi asigurată inclusiv conexiunea la internet pe o perioadă de 2 ani de la semnarea contractului.

Adauga un comentariu