Info Turism

Sistemul sanitar din Bulgaria, în pragul colapsului. Sofia intră în lockdown total

Publicat: 18 mart. 2021
oamanei care merg cu masca pe strada
Sistemul sanitar din Bulgaria este în pragul colapsului. Autoritățile de aici au anunțat un număr mare de decese în ultimele doua săptămâni

Sistemul sanitar din Bulgaria este în pragul colapsului. Autoritățile de aici au anunțat un număr mare de decese în ultimele doua săptămâni, astfel că au anunțat măsuri stricte în perioada următoare. Cea mai dură măsura privește capitala, drept urmare Sofia intră în lockdown total începând de vineri.

Bulgaria este a patra țară din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de decese raportat la populație în ultimele 14 zile. Astfel, autoritățile au decis aplicarea unor măsuri stricte, iar de vineri Sofia va intra în lockdown.

Măsurile restrictive urmează să fie propuse Grupului de lucru de la Sofia, în urma unei reuniuni la Ministerul bulgar al Sănătăţii. În cazul în care acestea vor fi aprobate restricțiile vor intra în vigoare la sfârșitul săptămânii.

Astfel, centrele comerciale, restaurantele, şcolile, grădiniţele și toate locurile culturale din Sofia și din regiunea capitalei bulgare vor fi închise. Anunțul a fost făcut de şeful Inspectoratului regional de sănătate Dancio Pencev, potrivit ziarului Novinite.

„Situaţia la Sofia este foarte alarmantă”, a declarat oficialul.

Sistemul sanitar din Bulgaria, în pragul colapsului

Dancio Pencev, şeful Inspectoratului regional de sănătate, a mai anunțat că aproape toate paturile din spitalele mari din Sofia sunt ocupate şi că presiunea cea mai mare vizează unităţi de Terapie Intensivă.

Potrivit acestuia, aproximativ 75% din paturile din spitalele din Sofia sunt ocupate. La Spitalul Universitar Sf. Ana cele 120 de paturi sunt ocupate în proporţie de 102%, a anunţat doctorul Bliznakov de la acest spital. Acesta a mai spus că 35% dintre pacienţii secţiei de pediatrie sunt bolnavi de Covid-19.

Florin Cîțu, despre un lockdown în România

După ce președintele României, Klaus Iohannis, a declarat zilele trecute că nu vă exista un lockdown de Paști, Florin Cîțu a fost interpelat despre posibilele măsuri care vor intra în vigoare în lună martie.

„Cifrele sunt îngrijorătoare, tendința de creștere este evidentă și ni se spune din toate părțile că presiunile pe secțiile ATI este tot mai mare. Dragii mei, haideți să nu irosim ce am câștigat prin campania de vaccinare. Până la vară, când vom avea un număr satisfăcător, haideți să nu ne înecăm la mal. Starea de alertă vă fi prelungită. Ora până la care se va circula fără declarație pe proprie răspundere va fi 22. Vă promit că nu vom avea un lockdown de Paști”, a încheiat președintele Klaus Iohannis.

De asemenea prim ministrul Florin Cîțu este încrezător că totul va fi bine dacă românii vor respecta restricțiile impuse de autorități. În privința unui lockdown, acesta a declarat că momentan nu se ia în calcul așa ceva.

„Haideți să vedem cum va merge această lună, eu sper că va merge bine. Sper că în continuare vom respecta toate regulile și vă fi bine și în continuare. Așa cum v-a spus președintele, vă spun și eu. Nu luăm în calcul niciun lockdown. Eu vă aduc aminte că, înainte de Crăciun, de Revelion, am fost bombardați în spațiul public cu acele informații false că urmează un lockdown. Nu a urmat niciun lockdown în România și lucrurile au mers bine. Veți vedea că în continuare vor merge la fel de bine”, a conchis Florin Cîțu.

Adauga un comentariu