National

Situatie extrem de dificilă la secțiile de Terapie Intensivă! Sunt ocupate toate paturile

Publicat: 05 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Situatie extrem de dificilă la secțiile de Terapie Intensivă Sunt ocupate toate paturile
Paturile de Terapie Intensivă sunt ocupate

Conform autorităților române, situația paturilor de la Terapie Intensivă este în dinamică si este una dificilă. Vorbim despre faptul că în aceste momente, capacitatea de ATI a fost atinsă, iar acum se internează în rezerva operațională care numără 130 de paturi.

În cursul zilei de luni, Raed Arafat a declarat faptul că situația este una extrem de grea iar la nivel național s-a luat decizia de a limita procedurile chirurgicale la doar cele urgente sau la nașteri.

Paturile de la Terapie Intensivă sunt ocupate în totalitate! Se internează în rezerva operațională

Conform autoritățile, Terapia Intensivă este ocupată în proporție de 100%, iar acum internările se fac în rezerca operațională. La nivel național există 143 de paturi de ATI, iar în acest moment sunt ocupate un total de 1480 de locuri. Autoritățile au anunțat că la nivel național există o rezervă operațională de 130 de paturi:

În data de 5 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1453 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.
În București sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 130 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 55 sunt în București.
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1480 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Atât la nivel national, cât și în Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Persoanele care prezintă anumite condiții medicale și sunt confirmate cu SARS-COV-2, prioritare la ATI

Pe de altă parte, în comunicatul transmis de autorități se precizează faptul că se lucrează la operaționalizarea și asigurarea personalului medical dar și că întâitate la ATI vor avea persoanele care prezintă anumite condiții medicale și care sunt confirmate cu SARS-COV-2

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.
Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Raed Arafat a menționat că sistează intervențile chirurgicale neeșențiale

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a declarat recent că se vor sista intervențiile chirurgicale care nu necesită urgență. Vor continua doar operațiile care sunt urgente dar și nașterile:

„Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifră dublă față de lunea trecută. Nu vedem încă o tendința de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților sanitare publice cu pături dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, a spus Raed Arafat luni seară, după ședința de Guvern.

În ultimele 24 de ore, la Iași s-au înregistrat 13 decese provocate de COVID-19. Crește alarmant numărul elevilor infectați cu noul coronavirus. 83 de persoane sunt internate la terapie intensivă

Adauga un comentariu