Prima pagină » Sanatate » Situație îngrijorătoare în România. Tot mai mulți români se îmbolnăvesc din cauza aceasta
Situație îngrijorătoare în România. Tot mai mulți români se îmbolnăvesc din cauza aceasta

Situație îngrijorătoare în România. Tot mai mulți români se îmbolnăvesc din cauza aceasta

04 iun. 2024, 17:00,
BZI.ro, în Sanatate

Numărul celor care se îmbolnăvesc din cauza consumului de alcool este din ce in ce mai mare. Consumul de alcool este asociat cu aproximativ 200 de boli și poate cauza accidente, traumatisme, accidente de muncă, violență.

Efectele consumului de alcool excesiv includ scăderea stimei de sine, depresie, anxietate, tulburări de comportament și risc de sinucidere. De asemenea, alcoolul afectează memoria, atenția și judecata, alterând capacitatea de a lua decizii.

În luna iunie, luna națională a informării despre efectele consumului de alcool, Institutul Național de Sănătate Publică anunță că derulează campania de informare, educare, comunicare

„Alcoolul te face să-ți pierzi simțurile, nu problemele”, cu scopul de a comunica despre impactul negativ pe care consumul de alcool îl are asupra sănătății.

Consumul nociv de alcool are consecințe devastatoare la nivel mondial. Fiecare an, milioane de oameni își pierd viața din cauza alcoolului.

Două insule din Spania preferate de turiști interzic consumul de alcool în anumite zone

Într-o altă ordine de idei, reiterăm cum petrecerile cu alcool sunt istorie pentru două insule din Spania. Autoritățile au decis să interzică consumul de băuturi alcoolice în unele dintre cele mai frecventate zone turistice. Insulele spaniole Mallorca şi Ibiza vor interzice consumul de alcool în spaţiile publice.

Autorităţile Insulelor Baleare au spus că interdicţia de a consuma alcool va fi impusă în patru zone preferate de petrecăreţi, printre care Playa de Palma din Mallorca.

Turiştii şi localnicii care vor fi surprinşi cu o sticlă deschisă riscă o amendă cuprinsă între 500 şi 1.500 de euro. Alcoolul poate fi în continuare servit pe numeroasele ambarcaţiuni destinate petrecerilor.

Cu toate acestea, ambarcaţiunile trebuie să păstreze o distanţă de 1,85 kilometri faţă de zonele vizate de interdicţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *