Local

Șmecherașii care și-au modificat mașinile au fost luați în vizor de polițiști! Mai multe certificate de înmatriculare au fost retrase

Publicat: 21 aug. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Șmecherașii care și-au modificat mașinile au fost luați în vizor de polițiști Mai multe certificate de înmatriculare au fost retrase
Polițiștii din Iași au fost din nou prezenți în trafic

Șmecherașii care și-au modificat mașinile după bunul plac, dar nu le-au omologat, au fost luați la ochi de polițiști. Mai mulți dintre ei au rămas fără certificatele de înmatriculare

Polițiștii Biroului Rutier Iași au organizat și desfășurat o serie de acțiuni pe raza municipiului Iași, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere,  respectiv a celor produse pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor care au acest drept. De asemenea, s-a acționat pentru identificarea defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor aflate în trafic și pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii agresive. Astfel, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, dintre care una pentru defecțiuni la sistemul de iluminare, 3 pentru folosire de folii neomologate sau tratamente chimice. Totodată, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale pentru neacordare prioritate pietoni, una pentru neacordare prioritate vehicule.

Au fost ridicate 7  certificate de înmatriculare și au fost reținute 8 permise de conducere. Spre exemplu, a fost identificată o femeie în timp ce conducea un auto pe bulevardul Carol I din municipiul Iași, iar la trecerea pentru pietoni nu a oprit și nu a acordat prioritate de trecere unui pieton care se afla angajat regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Aceasta a fost sancționată contravențional și i s-a suspendat dreptul de a conduce auto pentru o perioadă de 60 de zile. Totodată, un tânăr de 27 de ani a condus un auto pe bulevardul Carol 1 din municipiul Iași, iar la controlul efectuat de reprezentanții RAR Iași s-a constatat faptul că autoturismul are montate proiectoare de altă culoare și intensitate față de cele omologate.

De asemenea, autovehiculul avea defecțiuni la sistemul de semnalizare. Acesta a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare.

Nu doar șmecherașii care și-au modificat mașinile au intrat în vizorul polițiștilor

Controale s-au desfășurat și în afara municipiului Iași. Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier au organizat și executat acțiuni punctuale pe arterele de circulație aflate în aria de responsabilitate, pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză și depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, au fost efectuate 66 de testări alcoolscopice, au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, dintre care 25 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 16 pentru depăşirea cu 51-70 km/h a vitezei maxime admise, 2 pentru depăşirea cu peste 70 km/h a vitezei maxime admise, 1 pentru conducere sub influența alcoolului, 1 pentru nerespectarea regulilor de către biciclişti și conducătorii de trotinete, 2 pentru nerespectarea regulilor de către conducătorii de atelaje, iar 16 pentru alte abateri. Valoarea totală a acestora este de 39.295 de lei.

Au fost reținute 20 de permise de conducere, dintre care 16 pentru depășirea cu 51-70 km/h a vitezei maxime admise, 2 pentru depășirea cu peste 70 km/h a vitezei maxime admise, 1 pentru conducere sub influența alcoolului, iar 1 pentru altă abatere.

Șmecherașii care și-au modificat mașinile după bunul plac vor fi verificați și în perioada următoare de polițiștii ieșeni.

Comentarii
Adauga un comentariu