Sanatate

Smochine proaspete. În timpul căror afecțiuni acestea sunt recomandate de specialiști?

Publicat: 01 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Smochine proaspete. În timpul căror afecțiuni acestea sunt recomandate de specialiști
Smochinele ajută la scăderea tensiunii arteriale

Smochinele proaspete se coc până la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august, dar pot fi consumate uscate sau congelate pe tot parcursul anului. Smochina este fructul ficusului, care aparține familiei murelor. Acestea au un gust dulce, pulpa roz și semințe crocante, comestibile.

Smochinele proaspete se strică repede, așa că sunt adesea uscate pentru a le conserva. Rezultatul este un fruct uscat dulce și nutritiv care poate fi consumat pe tot parcursul anului. Există mai multe tipuri de smochine, care diferă toate prin culoare și textură. Înainte de apariția zahărului rafinat, smochinele erau adesea folosite pentru a îndulci alimentele.

Smochine proaspete. Calorii și proprietăți nutritive ale acestor fructe

Smochinele sunt un fruct nutritiv, cu multe vitamine și oligoelemente importante pentru sănătate. Smochinele au un conținut relativ scăzut de calorii, ceea ce le permite să fie incluse în dieta celor care trebuie să-și normalizeze greutatea.

Smochinele ajută la digestie, la funcționarea inimii și pot, de asemenea, regla nivelul de zahăr din sânge. Smochinele au fost folosite de mult timp pentru a trata problemele digestive. Ele conțin fibre, care favorizează sănătatea digestivă, servind totodată ca prebiotic și sursă de hrană pentru bacteriile sănătoase care populează intestinul.

În studiile efectuate pe animale, extractul sau pasta de fructe de smochine a ajutat la accelerarea mișcării alimentelor prin tractul digestiv, reducând simptomele tulburărilor digestive, cum ar fi colita ulcerativă.

Fructele exotice pot îmbunătăți sănătatea vasculară și cardiacă

Un alt experiment la care au participat 150 de persoane cu sindromul colonului iritabil a arătat că cei care au consumat smochine de două ori pe zi au avut o reducere semnificativă a simptomelor de durere, balonare, probleme digestive.

Smochinele ajută la scăderea tensiunii arteriale. Acest lucru are un efect pozitiv asupra sănătății vasculare și reduce riscul de boli de inimă. Un studiu efectuat a arătat că extractul de smochine reduce tensiunea arterială.

Alte experimente pe animale au constatat îmbunătățiri ale colesterolului total, ale colesterolului și ale trigliceridelor atunci când extractul de frunze de smochin este adăugat în alimente. Un studiu realizat în 1998 pe zece persoane cu diabet de tip 1 a constatat că consumul de ceai din frunze de smochin la micul dejun a redus nevoia de insulină.

Când este sezonul smochinelor? Cum acestea trebuie păstrate?

Un experiment recent a arătat că băuturile care conțin doze mari de extract de fructe de smochin au un indice glicemic mai mic decât băuturile fără acest extract și, prin urmare, au un efect benefic asupra nivelului de zahăr din sânge. Cu toate acestea, smochinele, în special cele uscate, conțin mult zahăr și pot crește nivelul de zahăr din sânge pe termen scurt.

Fructele pot contribui la îmbunătățirea sănătății pielii. Sezonul smochinelor proaspete este vara și toamna, iar perioada depinde de soi. Smochinele se strică repede și se consumă cel mai bine în una sau două zile de la cumpărare.

Smochinele proaspete au o culoare bogată și profundă, nu trebuie să fie crăpate. Spălați-le chiar înainte de a le mânca și păstrați-le în frigider. În cazul în care smochinele nu sunt încă coapte, pot fi păstrate la temperatura camerei.

Adauga un comentariu