Prima pagină » Titlurile zilei » Soacra i-a făcut rău și după moarte! Pentru că o vedea în fața ochilor după o lună de când decedase, un ieșean s-a îmbătat și s-a răsturnat cu mașina în șanț: „A văzut stafia în ultimele zile” – FOTO

Soacra i-a făcut rău și după moarte! Pentru că o vedea în fața ochilor după o lună de când decedase, un ieșean s-a îmbătat și s-a răsturnat cu mașina în șanț: „A văzut stafia în ultimele zile” – FOTO

18 mai 2024, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Un ieșean care s-a urcat beat la volan și a provocat un accident rutier a dat vina pe stafia soacrei decedate. Bărbatul a ajuns cu mașina în șanț după ce s-a răsturnat. Zilele trecute, judecătorii ieșeni l-au condamnat la închisoare

Ioan Ianuș este un ieșean în vârstă de 74 de ani care în anul 2021 a provocat un accident rutier după ce s-a urcat băut la volan. Povestea bărbatului este una aparte și i-a lăsat mască pe anchetatori. Acesta le-a spus oamenilor legii că a mers la locuința soacrei sale, care decedase, pentru a face ceva treburi gospodărești.

Acolo, a băut vreo două pahare de țuică pentru că-și propusese să rămână peste noapte în casă. Cum s-a lăsat întunericul, pe Ioan Ianuș l-a cuprins frica. A văzut-o în fața ochilor pe soacra sa și nu a stat prea mult pe gânduri. S-a urcat în mașină și a plecat spre casă, lăsând totul în urmă. Cu ceva pahare de alcool la bord și cu stafia soacrei a plecat spre casă, însă nu a mai ajuns chiar când socotea.

Lângă Podu Iloaiei, a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat într-un șanț. Speriat, a sunat la 112 și a spus ce s-a întâmplat. Când polițiștii au ajuns la fața locului, bărbatul le-a povestit că a băut și că s-a urcat la volan, fiind speriat de răposata-i soacră. În cele din urmă, pe nume său a fost deschis dosar penal pentru că avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

Ieșeanul beat a ajuns cu mașina în șanț după ce a văzut stafia soacrei

Ioan Ianuș a fost trimis în judecată. În fața magistraților, acesta a continuat povestea cu stafia soacrei.

„Inculpatul a precizat că are 71 de ani, o pensie de 2.000 de lei, că îi trebuie permisul de conducere şi că a văzut stafia soacrei sale în ultimele zile. Fiind audiat, inculpatul a recunoscut fapta reținută în sarcina sa, arătând că în ziua de 25.11.2021 s-a deplasat la volanul autoutilitarei marca Volkswagen la o altă casă a sa, unde a desfășurat activități gospodărești și consumat, în jurul orei 15:00, aproximativ 100 ml de țuică, iar în jurul orei 18:00, 50 ml de țuică. Inițial, dorea să rămână peste noapte în casa respectivă, însă fiindu-i teamă de imaginea soacrei sale, care decedase în urmă cu aproximativ o lună în acea casă, inculpatul s-a hotărât să se întoarcă la locuința din ală localitate, în acest sens urcându-se la volanul autoutilitarei și conducând pe DJ282D, spre orașul Podu Iloaiei.

Inculpatul declară că s-a hotărât să oprească pentru a efectua cumpărături, a efectuat virajul dreapta, intrând pe str. Brătuleni, iar după aproximativ 100 m, primind flash-uri de la un alt autoturism, a tras dreapta pentru a-i face loc, însă a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în șanț. Fiind panicat, inculpatul a sunat singur la numărul de urgență 112, anunțând evenimentul rutier”, au precizat anchetatorii.

A fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare

Magistrații de la Judecătoria Iași i-au ascultat povestea, dar nu au putut să o acuze cu nimic pe soacra decedată, așa că l-au condamnat pe Ioan Ianuș.

„Condamnă pe inculpatul Ianuș Ioan, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, prev. de art. 336 alin. 1 C.pen., la pedeapsa de 1 an închisoare. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 2 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Municipiului Iași sau în cadrul unei instituții din subordinea Consiliului Local al municipiului Iași pe o perioadă de 60 de zile. Obligă pe inculpat la plata sumei de 2.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea sentinței. Pronunțată la 16.05.2024, prin punerea soluției la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței”, au decis judecătorii ieșeni.

Dacă a văzut sau nu stafia soacrei sale e greu de spus, dar un lucru este clar. Ieșeanul care s-a urcat beat la volan și a ajuns cu mașina în șanț a fost condamnat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *