Eveniment-Social

Șoc în lumea celor care iubesc mersul pe două roți! Un ieșean beat a provocat un accident cu un motor! A ajuns direct în spatele gratiilor

Publicat: 10 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Șoc în lumea celor care iubesc mersul pe două roți Un ieșean beat a provocat un accident cu un motor A ajuns direct în spatele gratiilor

@ Încă un bărbat din Iași a ajuns în spatele gratiilor după ce a comis mai multe infracțiuni rutiere @ Mai precis, bărbatul s-a urcat pe un scuter, iar pe fondul vitezei și a consumului de băuturi alcoolice a intrat în coliziune cu un autoturism @ După ce a văzut avariile pe care le-a provocat, ieșeanul a încercat să plece, însă a fost oprit de către oamenii legii care treceau întamplător pe lăngă locul accidentului @ Ulterior, oamenii legii l-au testat cu aparatul alcooltest rezultând o alcoolemie de 1,20 miligrame alcool pur în aerul expirat @ Ieșeanul a fost trimis în spatele gratiilor pentru 24 de ore pentru că, pe lângă faptul că era sub influența băuturilor alcoolice, nu deținea nici permis de conducere

Încă o reținere la Iași. Un bărbat a ajuns marți noaptea în arestul Poliției, după ce a provocat un accident rutier. Mai precis, Vasile Ştirban, un ieșean în vârstă de 40 de ani din Miroslava, se deplasa pe un scuter, iar la un moment dat a pierdut controlul și a intrat în coliziune cu un autoturism marca Audi condus regulamentar.

După ce a văzut ce a făcut, mopedistul a încercat să plece de la fața locului, însă, întâmplarea a făcut ca, în acel moment, prin zonă să treacă un echipaj de Poliție.

Observând incidentul, oamenii legii au oprit autospeciala să vadă dacă pot ajuta cu ceva. În acel moment, unul dintre polițiști a simțit miros de alcool, iar drept urmare l-a testat pe mopedist cu aparatul alcooltest.

În urma testării a rezultat o alcoolemie de 1,20 miligrame alcool pur în aerul expirat. Ulterior, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul nu deținea permis de conducere. Acesta a fost condus la audieri, pe numele său fiind deschis un dosar penal. Parcă nu ar fi fost îndeajuns, infracțiunile pe care le-a comis, Vasile Ştirban a și refuzat prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
Direct în arestul Poliției

După audieri, oamenii legii au luat decizia de a-l reține pentru 24 de ore pe individ. „Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Un bărbat a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 8 octombrie, un bărbat, de 40 de ani, din comuna Miroslava, în timp ce conducea un motoscuter, pe raza comunei Miroslava, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. Din verificările efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, șoferul emana halenă alcoolică, iar în urma testării sale cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul cercetat pentru săvâșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași. Acesta urmează să fie prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

În ultima vreme, polițiștii din Iași au făcut extrem de multe rețineri pentru încălcarea regimului rutier. Astfel, oamenii legii vor să diminueze numărul accidentelor rutiere provocate din cauza consumului de alcool. De regulă, cei reținuți pentru 24 de ore pentru infracțiuni rutiere au fost plasați sub control judiciar și au de dat explicații în faţa legii.

Adauga un comentariu