Actualitate

Sociologul Mirel Palada, la BZI LIVE: „La viitoarele alegeri din România vom avea intruziunea serviciilor secrete…! Nu vor exista alegeri libere…”

Publicat: 19 oct. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Sociologul Mirel Palada la BZI LIVE La viitoarele alegeri din România vom avea intruziunea serviciilor secrete... Nu vor exista alegeri libere...
Mirel Palada a vorbit la BZI LIVE despre alegerile din 2024

În ediția BZI LIVE din 19 octombrie, a fost invitat cunoscutul sociolog Mirel Palada. Invitatul a adus în discuție rezoluția privind viitoarele alegeri din 2024, reușind cu excelență să contureze un scenariu probabil. Palada a prezis de altfel și care va fi soarta Iașului în cadrul acestui vot și care va fi partidul cu puterea de decizie.

„Nu va lăsa niciodată Securitatea un subiect atât de important precum alegerea preşedintelui țării.

Acum nu mai există justiţie, ci doar coada de topor a Securităţii drept control social. Noile alegeri o să fie o nouă aliteraţie a acestei şcoli de gândire”, a spus Mirel Palada.

Mirel Palada la BZI LIVE despre alegerile din 2024

Fiind invitat în cea mai recentă ediție a BZI LIVE, Mirel Palada a vorbit despre soarta alegerilor din 2024. Invitatul a subliniat cu finețe o idee conform căreia acesta nu va fi doar un vot, simplu, banal, cum ne-am închipui că trebuie să fie, menționând faptul că în aceste ițe se va implica și Securitatea. Mai precis, politica românească va deveni o „circotecă”.

„Principiul universal constant în România este intruziunea serviciilor secrete în politică. Vorbim aici despre o nouă circotecă a Serviciilor în politica românească.

Nu va lăsa niciodată Securitatea un subiect atât de important precum alegerea preşedintelui țării.

Acum nu mai există justiţie, ci doar coada de topor a Securităţii drept control social. Noile alegeri o să fie o nouă aliteraţie a acestei şcoli de gândire.

Știu că sună cinic şi contra meseriei mele, dar acesta e adevărul.

Cu toate că ai trăit asta de atâtea ori, dacă nimic nu se schimbă, înseamnă că a devenit e regulă.

În ceea ce privește alegerile locale din Iași, este clar că lumea nu o să mai fie păcălită de USR, care a avut o performanţă absolut jenantă.

Peste tot, în urma unor studii sociologice, lumea e fiartă rău de tot. În consecinţă, USR să zică merci dacă va lua 12-13 %. Și asta doar pentru că mai sunt câţiva bezmetici care cred că Soros le vrea binele.

Aici va fi vorba de un joc în 3. PNL-ul este cel mai în măsură să încaseze nemulţumirea populaţiei. Iar pe de altă parte, Chirica a şi generat o supărare suplimentară, de vreme ce a fost un traseist politic. Chiar dacă în momentul de faţă ei sunt aliaţi de conjunctură.

Şi recunosc că în Iaşi nu ştiu care sunt şansele lui Chirica, pot doar să prezum, este posibil să nu mai iasă.

Şi mă întreb, PNL-ul îl va zvârli peste bord şi va veni cu altul mai puţin pătat? Cel mai important candidat va fi cel de la AUR şi nu pentru că va câştiga, ci pentru că va decide.

S-ar putea ca PNL-istul să câştige pentru că PSD şi AUR îşi vor tăia mobila pe din două.

În mare, aşa prevăd eu, că se vor întâmpla lucrurile în 2024”, a spus Mirel Palada.

Mirel Palada: „Naţionalismul este doar pentru cei care merită”

Cunoscutul sociolog a explicat de ce este atât de rău să fii naționalist, sau suveranist în România. De unde a pornit toată această ură de patrie, cine o alimentează și cum ar putea fi oprită. Dar ar putea de fapt? Românul, spune Mirel Palada, este învățat să plece capul pe principiul „capul plecat, sabia nu-l taie”.

„Ai voie să fii naţionalist doar dacă eşti stăpân. Naţionalismul este doar pentru cei care merită. Americanii, francezii, germanii au voie să fie naţionalişti, toţi trebuie să înveţe să fie naţionalişti pentru Ucraina, dar noi nu. Sluga nu are voie. Ăsta este motivul pentru care românii nu au voie să fie naţionalişti. În ’90 s-a făcut şcoala lui Soros, care a implementat această ideologie a scârbei de sine. Şi care a predat unei generaţii întregi de tineri, ‘să fii român nu e bine, trebuie să ai o scârbă superioară, nimic să nu fie bine’, la fel ca Patapievici.

Acest desan de activişti nu este nimic diferit cu spălarea pe creier din ’60-’65.

Această linie Ponta-Dragnea-Năstase, aceste discursuri care se coagulează… Toţi se scandalizează când vorbeşte Simion, dar ascultă de Marga, că e rector. Dar ce se întâmplă acum reprezintă o schimbare în societatea românească din ’60-’65.

Am fost mai zeloşi decât Papa, ne-am bătut joc de o întreagă clasă de mijloc, ca mai apoi să ne dăm seama că nu e bine să acceptăm tot soiul de Ana Pauker… Cam aşa se întâmplă iar în România.

O parte a societăţii începe să ţină cu baronii locali. Noi acum începem să descoperim apă caldă.

Funcționăm pe principiul ‘înapoi slugă, iar mai scoteam capul, înapoi slugă, iar mai scoteam capul, înapoi slugă, iar mai scoteam capul’… asta e România.

Imperiile au o predispoziţie de subjugare. Sunt pe principiul biblic, celui care are i se va da, şi celui care nu, nu.

Din Republica Moldova se pleacă în draci, oriunde altundeva. Asta va fi şi soarta românilor. Vor fi nişte poli de dezvoltare locali, unde merită să trăieşti.. ăia de la ţară, unii vor rămâne acolo şi vor creşte capra, copii nu vor mai face şcoală, maxim liceul.

Pentru noi comunismul a reprezentat un şut în fund şi un pas înainte.

Mai vezi acum statul român să mai încurajeze educaţia în mediul rural? Îi doare la bască! Cine, ăştia de sunt acuzaţi de plagiat? O să trăim într-un nivel de mediocritate, iar restul vor pleca spre coastă, spre coasta Franţei. Asta e soarta României.

‘The world will not end with a BANG!, but with a whimp’, era o vorbă americană. Iar poporul român este unul care o să îmbătrânească şi o să moară”, a conchis Mirel Palada.

Mirel Palada a fost invitat al ediției BZI LIVE din 19 octombrie.

Comentarii
Adauga un comentariu