Eveniment-Social

Șoferi fără carnet sau cu permisul de conducere suspendat, prinși de polițiștii de frontieră din Galați, Iași și Vaslui

Publicat: 22 oct. 2020

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești efectuează cercetări cu privire la un bărbat depistat la volanul unui autoturism, deşi avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 21.45, în timpul desfăşurării unei misiuni specifice, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești– I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, în localitatea de frontieră Vlădești, județul Galați, un autoturism, înmatriculat în Franța, condus de gălățeanul B.P., în vârstă de 31 de ani.

Cu ocazia efectuării controlului, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta are dreptul de a conduce autovehicule suspendat, ca urmare a săvârşirii unei abateri la regimul circulaţiei rutiere.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Galați

Inspector de poliție CARP MĂDĂLINA

Cercetări pentru încredinţarea conducerii unui buldoexcavator fără permis

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora  efectuează cercetări pentru încredinţarea conducerii unui buldoexcavator, cu bună ştiință, unui tânăr care nu avea dreptul de a conduce.

În data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 11.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora a oprit în trafic, pentru control, pe DN 28, în localitatea de frontieră Osoi, un buldoexcavator marca JCB.

Colegii noştri au procedat la legitimarea persoanei ce se afla la volan, constatând că este un cetăţean român, în vârstă de 21 ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi. Totodată, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că utilajul aparţine angajatorului tânărului, un ieşean în vârstă de 61 de ani.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, respectiv încredinţarea cu bună ştiinţă a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi

Comisar-şef de politie LAZĂR DENIS

Permisul de conducere fals i-a adus o lucrare penală

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie română și R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, B.S., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 61 de ani, conducând un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor și o remorcă, ambele vehicule fiind înmatriculate în R. Moldova.

La controlul de frontieră, persoana în cauză a prezentat  un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, valabil pentru categoriile „B”, „C”,”D”, „BE”,”CE” şi „DE”.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul are un permis de conducere valabil pentru aceleași categorii eliberat de către autoritățile din România.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui

Subcomisar de poliţie MIRICĂ IRINA

Adauga un comentariu