Local

Solicitare-bombă în instanță! Mai mulți avocați din Iași cer anularea deciziilor Guvernului României. Scandal fără precedent pe vaccinarea împotriva COVID-19

Publicat: 18 oct. 2021
Persoane cu masca de protecție, aflate pe stradă
România ocupă locuri mai bune la accesul la comunicare și informații, siguranță persoanală și drepturi personale

Mai mulți avocați din Iași s-au luat la trântă cu Guvernul României și au cerut anularea unor hotărâri privind prelungirea stării de alertă în întreaga țară. Solicitarea avocaților cuprinde și măsurile luate de Guvern privind vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2

Război total pe măsurile luate de Guvernul României în privința impunerii unor restricții privind limitatea răspândirii virusului COVID-19. Mai mulți avocați din Iași au cerut emiterea unei ordonanțe președințiale pentru anularea unor decizii luate de Guvern în ultima perioadă. Avocații au cerut la Curtea de Apel Iași anularea mai multor Hotărâri de Guvern și a unor decizii luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) privind prelungirea stării de alertă în ceea ce privește pandemia COVID-19. Avocații Gheorghe Căcescu, Iulia Medeleanu, Gabriela Sfichi, Dragomir Tomaseschi și Daniela Enache au solicitat instanței anularea unor astfel de hotărâri privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, prin care aceștia arată că au fost impuse obligații și restricții ce încalcă drepturile și libertățile omului.

Lista hotărilor Guvernului României care pot fi anulate. O decizie privește municipiul Iași

Avocații au solicitat anularea hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) nr. 76 din 30.09. 2021, privind aprobarea majorării cantităților stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente medicale necesare procesului de vaccinare. De asemenea, avocații din Iași au mai solicitat anularea hotărârii 128/28.09.2021 luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, după ce rata de infectare în municipiu a ajuns la 3.59 la mia de locuitori. Printre solicitările de anulare se numără și cea cu nr. 826 din 5.08/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, cea cu nr.990/17/09/2021 privind modificarea unor anexe din hotărârea privind prelungirea stării de alertă, dar și HG 993/2021 cu aceeași speță.

Ce au motivat avocații din Iași prin cererea de anulare a deciziilor Guvernului?

În motivarea lor, avocații din Iași arată că prin aceste hotărâri au fost încălcate mai multe drepturi și libertăți ale românilor.

„Prin hotărârile mai sus precizate au fost impuse obligații și restricționări care încalcă în mod flagrant drepturile și libertățile omului prevăzute în Convenția de la Oviedo, în care România este parte, Codul de la Nurnberg, Constituția României și legile pentru apărarea și libertățile copiilor (…) Considerăm că, în momentul de față, aprecierea evoluției gradului pandemiei în România nu mai este un fenomen imprevizibil. Acesta a existat cel puțin la debut în 2020, dar nicidecum după 18 luni când se presupune rezonabil că există suficiente elemente pentru statisticieni, virusologi să poată avea o prognoză reală a evoluției pandemiei „, se arată în cererea avocaților din Iași.

Avocații susțin că măsurile sunt discriminatorii

Avocații din Iași au arătat că măsurile luate de Guvern sunt discriminatorii.

„Supunem analizei instanței condiționarea participării la evenimente, activități, nunți, petreceri de actul vaccinării, test RT-PCR, test antigen sau trecerea prin boală, condiționare care este vădit discriminatoarie, neconstituțională. S-a ajuns în acest moment ca actul de discriminare să fie regulă după care un om are acces la viață socială, fiind prezumat ca fiind un potențial bolnav, introducându-se termenul aberant «asimptomatic» , iar normalitatea, sănătatea unui om și dreptul acestuia la viață au devenit o excepție”, se mai arată în cererea de chemare în judecată.

Scandal pe pașaportul verde cerut de Guvernul României

Și vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, și emiterea pașaportului verde au fost contestate. Cei cinci avocați din Iași au arătat că aceasta este o afacere pe spatele românilor.

„Chiar dacă nu menționează expres obligativitatea la vaccinare a tuturor persoanelor, hotărârea de Guvern discriminează fără a fi necesar în scopul asigurării sănătății populației prin dezavantajarea persoanelor nevaccinate, care reprezintă majoritatea populației României. Efectul cerinței prin HG a certificatului de vaccinare, precum și a folosinței acestuia, este evident nelegală „, se mai arată în cererea respectivă.

Comentarii
  • Medelanca mai bine ar învață să se spele pe mâini după ce iese de la closet, ca n-are obiceiul asta. În rest, prapaditii ăștia ar face orice sa atragă prostimea la ei in cabinet.

  • la CJ au cistigat – starea de alerta, mastile, injectarile obligatorii sunt nule de drept, lumea in schimb stie doar ce vrea superman si arafat sa stie

  • Au ajuns toate panaramele sa isi dea cu parerea despre pandemie. Jegurile astea de asa-zisi avocati au ramas fara bani si s-au gandit ele cum sa arate ce rapandule sunt de fapt cu totii. Hai sictir!!! Si la un sejur frumos pe un pat de ATI (pe care sa il impartiti pe rand intre voi ca pentru toti nu or sa fie)….asta merita cei ce se simt discriminati ca sunt nevaccinati!

  • Au ajuns toate panaramele sa isi dea cu parerea despre pandemie. Jegurile astea de asa-zisi avocati au ramas fara bani si s-au gandit ele cum sa arate ce rapandule sunt de fapt cu totii. Hai sictir!!! Si la un sejur frumos pe un pat de ATI COVID (pe care sa il impartiti pe rand intre voi ca pentru toti nu or sa fie)….asta merita cei ce se simt discriminati ca sunt nevaccinati!

  • Unele stiri zici ca sunt de times new roman. Nu vrei sa crezi ca oamenii pot fi atat de idioti, dar esti in permanenta surprins..
    Ce noroc de voi ca sunteti lasati sa va faceti de cap ca niste copii retardati, si nu va baga cineva fortat sa va arate cum sta treaba. Sa vedeti ce inseamna dictatura si ce inseamna ca nici amenda nu iei daca faci nunta si cu mii de oameni. Pff

  • Măi jegurilor, măi panaramelor,mergeți futu-va muma-n cur de jigodii ce sunteți și faceți voluntariat la spitalele sufocate de oameni amărâți,mergeți în Ati acolo macar o săptămână,și apoi să grohăiți…..

Adauga un comentariu