Sport

Soluția propusă de Gică Popescu pentru VAR: „Asta e suma pe care o punem”

Publicat: 11 mart. 2021
Gică Popescu
VAR-ul continuă să rămână "în aer" în Liga I. Gică Popescu propune ca echipa pe care o manageriază să pună o sumă de bani pentru a da o mână de ajutor.

VAR-ul continuă să rămână „în aer” în Liga I, din cauza conflictului dintre LPF și FRF. Însă Gică Popescu vine cu o soluție. Președintele de la FC Viitorul merge pe ideea lui Gigi Becali și a lui Valeriu Iftime și propune ca echipa pe care o manageriază să pună o sumă de bani pentru a da o mână de ajutor.

„Eu sunt pentru VAR. Punem 10.000 de euro și noi, cluburile, dacă e nevoie. Deci 160.000, adică o treime”, a spus Gică Popescu la Fotbal Club.

Oficialii Ligii au dezvăluit că au achiziționat deja mijloacele tehnice, dar obstacolul pentru implementarea tehnologiei video îl reprezintă instruirea arbitrilor care ar costa 550.000 de euro.

Cristi Balaj crede că suma avansată de FRF este una aberantă

Federația susține că nu are acești bani prevăzuți în buget, dar un fost mare arbitru internațional, Cristi Balaj, crede că suma avansată de forul condus de Răzvan Burleanu este una aberantă.

„Este rușinos și îi regăsesc pe cei de la FRF în modul de abordare pe care l-au avut de-a lungul anilor. Nu întâmplător nu avem calificări cu naționalele, mai puțin la Under 21, unde e meritul lui Hagi. Am rămas stupefiat să văd cum FRF vine și spune că ar costa 350.000 – 500.000 de euro să pregătești arbitrii. Faci profit la grătarul pe care-l dai? Plătim stadioanele de la Mogoșoaia? Kyros Vassaras are salariu. Să-i mai dăm unul? Să-i dăm salariu și lui Gabi Bodescu, care se ocupă de CCA? Pentru ce venim cu asemenea sume aberante?

Costurile sunt: aparatura, care e pusă la dispoziție de provider, și costurile suplimentare cu arbitrii VAR, suportate de Ligă. FRF trebuie să-i pregătească. De când lumea ne-a pregătit FRF și niciodată nu s-a întâmplat să fie decontat transportul. Ajungem să facem profit cu grătarele pe care le mănâncă arbitrii în pauza de ședință? Sunt mesele pe care le dau arbitrilor care vin de departe”, a declarat fostul arbitru Cristi Balaj, actualmente șef al ANAD

Adauga un comentariu