Sport

Război total între FRF și LPF! „Răzvan Burleanu are comportament de pistolar, știm toți cum a aterizat în fotbal”

Publicat: 19 iun. 2020
Reprezentanții LPF l-au somat pe Răzvan Burleanu să vorbească mai mult despre competițiile organizate de FRF și îl acuză că are comportament de pistolar, știm toți cum a aterizat în fotbal.
Reprezentanții LPF l-au somat pe Răzvan Burleanu să vorbească mai mult despre competițiile organizate de FRF

Reprezentanții LPF l-au somat pe Răzvan Burleanu să vorbească mai mult despre competițiile organizate de FRF. Președintele FRF a declarat că fotbalul trece într-o stare de alertă, după apariția primelor două cazuri de coronavirus, fapt care l-a nemulțumit pe Justin Ștefan.

Conflictul dintre LPF și FRF continuă, după ce forurile majore ale fotbalului românesc nu au reușit să ajungă la un consens privind gestionarea perioadei marcate de pandemia de coronavirus.
Reprezentanții LPF l-au somat pe Răzvan Burleanu să vorbească mai mult despre competițiile organizate de FRF. Președintele FRF a declarat că fotbalul trece într-o stare de alertă, după apariția primelor două cazuri de coronavirus, fapt care l-a nemulțumit pe Justin Ștefan.
Secretarul general al LPF îl acuză pe Răzvan Burleanu că a luat decizii privind Liga I în mod unilateral, în ciuda votului exprimat de Gino Iorgulescu. Justin Ștefan nu este mulțumit nici de sancțiunile pe care FRF le-a anunțat în cazul echipelor care încalcă protocolul sanitar.

„La noi se poate întâmpla orice. Burleanu are comportament de pistolar. Să ne aducem aminte de alegerile FRF, când a ieșit și a spus că i-a ciuruit. Pe cine a ciuruit? Pe Lucescu, Chivu, Ionuț Lupescu! Sunt tot felul de replici celebre, dar nepotrivite. Istoria fotbalului românesc nu poate fi ciuruită. Oricum, el e un fel de președinte telecomandă. Știm toți cum a aterizat în fotbal, la 29 de ani, la 16 ore după ce Gică Popescu fusese condamnat. Nu am spus-o eu, a spus-o presa, a venit într-un moment ciudat, fără nicio realizare în domeniul ăsta, fără cunoștințe, fără experiență în zona de administrație. A ars toate etapele și a ajuns cel mai tânăr președinte.

Răzvan Burleanu trebuie să unească, nu să separe lucrurile

Președintele FRF trebuie să unească, nu să separe lucrurile. Există o opoziție care consideră că e nepotrivit Burleanu, dar sub nicio formă nu vom susține alegeri anticipate. Are mandat până în 2022, trebuie să respectăm acest termen, să dialogăm la nivel instituțional, că la nivel uman nu se poate. Domnul Burleanu tratează regulamentele pe persoană fizică. Efectiv nu poți veni să calci în picioare regulile democrației.
Nu vrem acele sancțiuni, pentru că ele sunt suplimentare față de ceea ce prevede legislația din România. Asta reprezintă o presiune economică în situația în care ne aflăm. Ce a făcut? A călcat în picioare tot. Gino Iorgulescu a refuzat propunerea, dar au aprobat-o Răzvan Burleanu și Goga Octavian. Două persoane fără nicio legătură cu LPF au luat această decizie. Iertați-mă, dar nu sunt fanul regimului totalitar sau al unor personaje precum Kim Jong-un. Domnul Răzvan Burleanu a spus că nu poate dialoga cu un fotbalist pentru că nu e ales de o adunare generală, nu poate dialoga cu salariații pentru că nu sunt aleși de nimeni. Iertați-mă, dar ăsta este un comportament în care începi să vorbești singur”, a declarat Justin Ștefan.

Fotbalul trece dintr-o stare de alertă, într-una de urgență

Răzvan Burleanu a anunțat ce se va întâmpla dacă un jucător va fi depistat cu noul coronavirus. Președintele FRF susține că acea echipă nu va mai avea cum să joace, dacă fotbaliștii vor fi nevoiți să intre timp de 14 zile în izolare.

„Fotbalul trece dintr-o stare de alertă într-una de urgență. Nu mai avem posibilitatea să terminăm campionatul în formatul stabilit, la 2 august. Nu mai sunt date disponibile. E cazul lui Dinamo, echipă angrenată și în Cupa României. E o perioadă de 5 zile în care jucătorii sunt testați, iar dacă sunt testați negativ, pot reveni.
Dacă o echipă va fi nevoită să stea 14 zile în izolare, trebuie să luăm în calcul că ai nevoie de încă 14 zile de antrenament pentru a putea juca. Echipa nu mai are când să joace, din punct de vedere al calendarului”, spunea Răzvan Burleanu.

Adauga un comentariu