O soluție anti țânțari făcută în casă poate fi preparată cu ingrediente simple și naturale pe care le găsești la orice pas. O pulverizezi și vei scăpa de aceste insecte într-un timp scurt.
Dacă spray-urile anti insecte din comerț nu sunt pe placul tău, din cauza mirosului puternic sau a ingredientelor toxice, află că există numeroase soluții naturale, la îndemână, prin care te poți proteja de înțepăturile de insecte.
Soluție anti țânțari făcută în casă, din câteva ingrediente banale
Dacă nu vrei să folosești soluții din comerț, există pentru tine o mulțime de soluții naturale pentru a scăpa de aceste insecte mici și enervante. Prima dintre ele este să folosești frunze de nuc, pe care le pui într-un bol din sticlă sau inox și le dai foc. Plimbă-te cu acest bol prin toată casa pentru a fi sigur că fumul se duce în toate încăperile. Aceeași metodă o poți aplica și împotriva muștelor.
Datorită concentrației mari de iod, țânțarii sunt alungați și nu te vor mai deranja. Dacă nu vrei să dai foc frunzelor, poți lăsa frunze de nuc prin toate camerele casei tale, iar acestea vor acționa după același principiu.
Plantele aromatice sunt și ele o soluție, pentru că țânțarii sunt alungați de mirosul acestora. Astfel, poți folosi ghivece cu cimbru, busuioc, mărar, levânțică sau mentă, iar țânțarii vor ocoli fereastra ta.
Dacă îți place mirosul de usturoi și nu te deranjează, poți pisa câțiva căței și să îi pui într-un bol. Țânțarii nu vor mai veni în camera respectivă și vei dormi liniștit.
Iarba mâței sau menta pisicii este și ea o plantă care ține departe țânțarii datorită mirosului pe care îl degajă. Experții spun că această plantă este chiar mai puternică decât spray-urile care se găsesc în comerț.
Dacă îți place lavanda și ai învățat deja cum să o cultivi, poți folosi florile acestei plante și să plasezi buchețele la fiecare pervaz al camerelor din casa ta. De asemenea, uleiurile esențiale de mentă, lavandă, cedru sau eucalipt țin la distanță țânțarii, iar tu vei avea un somn liniștit pe toată perioada verii.
Un remediu care se aplică pe piele
O altă metodă împotriva țânțarilor este folosirea unei soluții care se pulverizează pe piele. Se prepară rapid din 60 ml de oțet de mere, 60 ml apă de hamamelis și 20 de picături de ulei esențial, precum rozmarin, citronella, arbore de ceai, cedru, lemongrass sau eucalipt.
Se pune soluția într-un recipient cu pulverizator, se amestecă bine și se aplică direct pe piele. De asemenea, poți pune câteva picături de ulei esențial de mentă piperată în 250 de ml de apă, se amestecă bine, iar apoi se pulverizează pe piele.
Poți folosi și esență de vanilie, astfel că, se pun câteva lingurițe într-o cană cu apă caldă, se amestecă și se toarnă într-un recipient cu pulverizator. Pulverizează soluția pe piele pentru a ține la distanță țânțarii.
Iar dacă îți dorești să faci un grătar în curte, pune câteva ramuri de rozmarin și salvie pe cărbuni, în acest mod vei ține la distanță țânțarii nedoriți. Mai poți folosi și un borcan în care să bagi o cârpă curată, peste care pui mai multe picături de ulei esențial de levănţică, mentă piperată sau lemongrass.
Pune borcanul la masa la care stai, iar aroma uleiului va ține la distanță țânțarii. Poți încerca mai multe variante ca să poți alege o soluție anti țânțari făcută în casă perfectă pentru tine.