Sport

Sorana Cîrstea a împlinit 30 de ani. Are loviturile perfecte. „Putem să i le punem în orice manual de tenis”

Publicat: 08 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sorana Cîrstea a împlinit 30 de ani. Are loviturile perfecte. Putem să i le punem în orice manual de tenis

Sorana Cîrstea (75 WTA) a împlinit ieri vârsta de 30 de ani. Exponentă a generației ’90 a tenisului feminin românesc, jucătoarea din Târgoviște a deschis – după Raluca Olaru – drumul sportivelor din România către zona de elită a WTA.
A făcut parte din clubul select al sfertfinalistelor la Roland Garos, în 2009, când australianca Samantha Stosur i-a blocat drumul către penultimul act, și a atins punctul de vârf în ierarhia feminină pe 21 august 2013 – locul 21.
Antrenată în prezent de Adrian Cruciat, Sori a câștigat în carieră un titlu la simplu Tashkent, a adunat peste 5,5 milioane de dolari din tenis și se situează în prezent pe poziția a 75-a în clasamentul WTA.

„O apreciez foarte mult din punct de vedere tehnic. Are loviturile perfecte, putem să le dăm exemplu și putem să i le punem în orice manual de tenis. O tehnică formidabilă cizelată în mulți ani de antrenament are Sorana”, îi evidențiază calitățile Sever Dron, fostul antrenor al Virginiei Ruzici și al lui Henri Leconte.

43 – 45 e raportul victorii – înfrângeri la turneele de Grand Slam. La Australian Open, în 2017, a atins faza optimilor de finală.

În primul set are un nivel ridicat, în al doilea se zbate

Specialiștii au subliniat mereu calitățile jucătoarei de 1,76 m, dar au pus accentul și pe evoluțiile sale fluctuante, explicând acest minus prin căderile inexplicabile din punct de vedere mental. Dron a caracterizat-o pe Sorana în contextul ultimelor sale partide în WTA.
Câștigătoare a unui singur titlu WTA, Tashkent 2008, Sorana nu a mai reușit o performanță notabilă în circuit din 2013, când pierdea finala turneului de la Toronto cu Serena Williams și urca pe locul 21 în clasamentul mondial. A urmat o perioadă complicată, cu accidentări și reveniri, iar între timp Sorana a anunțat că se retrage din echipa de Fed Cup a României.

Adauga un comentariu