National

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre angajații din sistemul de învățământ care au fost vaccinați anti-COVID-19

Publicat: 18 mart. 2021
sorin cîmpeanu cu mască
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Un număr de 135.000 de angajați din sistemul de învățământ au fost vaccinați anti-COVID-19, dintre care 45.000 au primit și doza de rapel, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, care a precizat că datele nu includ imunizările efectuate miercuri și joi, precum și că au fost vaccinate aproape jumătate dintre cadrele didactice.

„N-avem încă datele la finalul acestei zile. Ultimele date pe care le avem cu privire la vaccinarea personalului din învățământ arată un număr de 135.000 de angajați din învățământ vaccinați (…). Raportându-ne la cadrele didactice, într-adevăr, sunt aproape 50% din cadre didactice vaccinate. Din acest număr de 135.000 de angajați vaccinați, 45.000 au făcut și rapelul, 90.000 așteaptă să facă rapelul. Repet, aceste date nu includ vaccinările din cursul zilei de ieri și de astăzi, așteptăm raportările”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: „În şcoli, rata de infectare a fost jumătate faţă de perioada precedentă”

Ministrul Educației, anunță că rata de infectare în școli este cu mult sub media națională. El declară că în ultima săptămână au fost închise 216 clase, la nivel naţional, dintr-un total de 136.000 de clase câte sunt în România.

”Cifrele la zi, cu privire la vaccinarea persoanelor din învăţământ, astăzi, sunt 135.000, adică peste 38 la sută din totalul personalului din învăţământ. Este un element foarte important. De asemenea, datele pentru săptămâna 8-15 martie ne arată că în şcoli, rata de infectare a fost jumătate faţă de perioada precedentă, 1-10 martie, respectiv am avut un total de 181 de infectări în perioada 8-15 martie, faţă de 376 de infectări în perioada anterioară, în cazul elevilor şi de asemenea, puţin peste 300 de infectări în rândul personalului din învăţământ, faţă de 545 în perioada anterioară”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24, marţi seară.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că şcoala nu îmbolnăveşte pe nimeni.

”În ultima săptămână s-au închis 216 clase dintr-un total de 136.000 de clase din România. În şcoli, rata de infectare este mult sub media naţională. Şcoala nu te îmbolnăveşte, şcoala, prin respectarea regulilor te ajută să te protejezi”, a declarat Cîmpeanu.

 

Adauga un comentariu