Prima pagină » National » Sorin Cîmpeanu: „Pentru anul școlar 2020-2021 sunt suspendate tezele”. Cum vor fi calculate mediile

Sorin Cîmpeanu: „Pentru anul școlar 2020-2021 sunt suspendate tezele”. Cum vor fi calculate mediile

17 mart. 2021, 20:11,
Bianca Rebegea în National

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că în anul școlar 2020 – 2021, tezele vor fi suspendate. La finalul semestrului, mediile la toate disciplinele se calculează prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg.

„Pentru anul școlar 2020-2021 sunt suspendate tezele (lucrările scrise semestriale), conform OM 5977/2020. În consecință, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obțin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg”, spune Sorin Cîmpeanu.

În contextul în care, la acest moment, aproape un milion de elevi participă la toate activitățile didactice în sistem online și sistemul de învățământ din România nu dispune de platforme de evaluare și examinare dedicate și securizate, „relevanța tezelor este mai mult decât discutabilă”, potrivit ministrului Educației.

Sorin Cîmpeanu: „În şcoli, rata de infectare a fost jumătate faţă de perioada precedentă”

Ministrul Educației, anunță că rata de infectare în școli este cu mult sub media națională. El declară că în ultima săptămână au fost închise 216 clase, la nivel naţional, dintr-un total de 136.000 de clase câte sunt în România.

”Cifrele la zi, cu privire la vaccinarea persoanelor din învăţământ, astăzi, sunt 135.000, adică peste 38 la sută din totalul personalului din învăţământ. Este un element foarte important. De asemenea, datele pentru săptămâna 8-15 martie ne arată că în şcoli, rata de infectare a fost jumătate faţă de perioada precedentă, 1-10 martie, respectiv am avut un total de 181 de infectări în perioada 8-15 martie, faţă de 376 de infectări în perioada anterioară, în cazul elevilor şi de asemenea, puţin peste 300 de infectări în rândul personalului din învăţământ, faţă de 545 în perioada anterioară”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24, marţi seară.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că şcoala nu îmbolnăveşte pe nimeni.

”În ultima săptămână s-au închis 216 clase dintr-un total de 136.000 de clase din România. În şcoli, rata de infectare este mult sub media naţională. Şcoala nu te îmbolnăveşte, şcoala, prin respectarea regulilor te ajută să te protejezi”, a declarat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: „Mie mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor”

Sorin Cîmpeanu este îngrijorat de ideea potrivit căreia elevii își pot îmbolnăvi părinții sau bunicii, dacă merg la școală, fapt ce îi va lăsa cu sechele pe cei mici. El susține că educația este menită să îi învețe să respecte regulile, nu să îi îmbolnăvească pe copii: „Dacă respecţi regulile mergând la şcoală, atunci şansele să gestionezi riscul de îmbolnăvire sunt foarte mari”

Am încercat să explic şi explic de fiecare dată că educaţia nu îmbolnăveşte. Mie mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor, mai ales celor de vârstă mică, şapte, opt, nouă ani, cum că dacă merg la şcoală riscă să-şi îmbolnăvească părinţii, bunicii şi mai rău decât să-i îmbolnăvească. Acest lucru mă tem că lasă sechele. Dacă merg la şcoală, educaţia nu îmbolnăveşte, dimpotrivă, te învaţă să respecţi regulile. Dacă respecţi regulile mergând la şcoală, atunci şansele să gestionezi riscul de îmbolnăvire sunt foarte mari. Acest ordin de ministru este comun.

Pentru a putea fi semnat a trebuit să facem rabat de la această prezenţă fizică integral în clase. (Decizia de a înjumătăţi numărul copiilor prezenţi în clase – n.r.) vine pe considerente sanitare, în mod evident, că doar n-o să susţină Ministerul Educaţiei, care a susţinut importanţa prezenţei fizice în clasele terminale, care peste câteva luni au examene naţionale. Evident că nu am fi putut susţine lucrul acesta”, a afirmat Sorin Cîmpeanu la postul TV Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`