National

Sorin Cîmpeanu susține cu educația nu îmbolnăvește: „Mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor”

Publicat: 08 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sorin Cîmpeanu susține cu educația nu îmbolnăvește Mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu susține cu educația nu îmbolnăvește. Ministrului Educației i se pare periculoasă ideea pe care societatea încearcă să o inducă elevilor, aceea că îi pot îmbolnăvi pe cei dragi, dacă merg la școală.

„Educaţia nu îmbolnăveşte. Mie mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor, mai ales celor de vârstă mică, şapte, opt, nouă ani, cum că dacă merg la şcoală riscă să-şi îmbolnăvească părinţii, bunicii şi mai rău decât să-i îmbolnăvească. Acest lucru mă tem că lasă sechele.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu: „Mie mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor”

Sorin Cîmpeanu se teme că ideea conform căreia elevii își pot îmbolnăvi părinții sau bunicii, dacă merg la școală, îi va lăsa cu sechele pe cei mici. El susține că educația este menită să îi învețe să respecte regulile, nu să îi îmbolnăvească pe copii: „Dacă respecţi regulile mergând la şcoală, atunci şansele să gestionezi riscul de îmbolnăvire sunt foarte mari”

Am încercat să explic şi explic de fiecare dată că educaţia nu îmbolnăveşte. Mie mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor, mai ales celor de vârstă mică, şapte, opt, nouă ani, cum că dacă merg la şcoală riscă să-şi îmbolnăvească părinţii, bunicii şi mai rău decât să-i îmbolnăvească. Acest lucru mă tem că lasă sechele. Dacă merg la şcoală, educaţia nu îmbolnăveşte, dimpotrivă, te învaţă să respecţi regulile. Dacă respecţi regulile mergând la şcoală, atunci şansele să gestionezi riscul de îmbolnăvire sunt foarte mari. Acest ordin de ministru este comun.

Pentru a putea fi semnat a trebuit să facem rabat de la această prezenţă fizică integral în clase. (Decizia de a înjumătăţi numărul copiilor prezenţi în clase – n.r.) vine pe considerente sanitare, în mod evident, că doar n-o să susţină Ministerul Educaţiei, care a susţinut importanţa prezenţei fizice în clasele terminale, care peste câteva luni au examene naţionale. Evident că nu am fi putut susţine lucrul acesta”, a afirmat Sorin Cîmpeanu la postul TV Digi24.

Sorin Cîmpeanu: „Dacă părintele refuză să-l lase pe elev la școală, în cazul unei prezențe fizice, e de înțeles teama lui”

Rezultatele în acest an la examene mă aștept să fie la fel de bine sau chiar mai bune decât anul trecut. Nu se coboară ștacheta! Se adaptează la ceea ce a fost. Anul acesta nu a fost unul normal. Nu e normal ca elevii să deconteze aceste pierderi. Nu e normal să deconteze ei faptul că noi nu am fost pregătiți. O spun cu toată răspunderea!

Elevii nu vin că au vulnerabilități, că au rude, dar acestea sunt situațiile care au generat o prezență redusă la școală. Dacă părintele refuză să-l lase pe elev la școală, în cazul unei prezențe fizice, e de înțeles teama lui.

Examene online sunt folosite în mediul universitar din 2014-2015 în învățământul la distanță. În România nu știu să existe așa ceva. Studentul trebuie să-i ofere profesorului acordul să intre pe calculatorul său. În momentul de față avem în componenta de digitalizare există și această chestiune. După ce trecem de perioada asta de criză o să trecem mult mai mult la online, că vrem sau nu vrem.

Învățământul online a fost o situație de compromis. Nu am fost pregătiți nici noi, nici alte state”, a spus Sorin Cîmpeanu, la postul de televiziune DIGI24.

Adauga un comentariu