Actualitate

Sorin Grindeanu aduce acuzații grave PNL: „Măsluiesc cifrele!“ – VIDEO

Publicat: 16 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sorin Grindeanu aduce acuzații grave PNL Măsluiesc cifrele - VIDEO
Prim vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, dorește creșterea salariului minim pe economie și a pensiilor

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, aduce acuzații grave PNL în legătură cu numărul de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Sorin Grindeanu declară liberalii măsluiesc cifrele privind numărul cazurilor de Covid-19.

„Am văzut cu toții poziția PNL și a președintelui Klaus Iohannis în privința alegerilor parlamentare. Aș fi vrut să-i văd mai vehemenți privind măsurile de combatere a pandemiei. În loc să prevină ei măsluiec cifrele. Am văzut asta apropo de București. Înțelegem că dorința PNL și a președintelui e să susțină indiferent ce se întâmplă alegerile”, a spus Sorin Grideanu.

Sorin Grindeanu: „ Școlile pentru ei sunt importante doar ca secți ide votare!“

Liderul social democrat a vorbit și despre problemele grave din învățământul românesc și despre faptul că președintele Klaus Iohannis și guvernarea liberal nu văd în școli decât niște secții de votare unde să se desfășoare alegerile din 6 decembrie.

„Am văzut cum arată România educată a lui Klaus Iohannis. Învățământ fără tablete și fără acces la internet. Educația e privită ca un moft. Guvernarea PNL a demonstrate că nu are soluții. Nu are nici cu cine și nu are perspective pentru viitor. Nu au un plan coerent nici pentru elevi, nici pentru cadrele didactice. Școlile pentru ei sunt importante doar ca secții de votare. Au avut la dispoziție șase luni pentru a deschide școlile în siguranță.

Consecințele pe care le vedem sunt: 930 școli închise, peste 4.000 de copii infectați în doar o lună. Nu sunt perspective că pe viitor va fi mai bine. Noi trebuie să găsim o alternativă la haosul de acum. Trebuie să folosim pandemia într-un vehicul al evoluției și sunt convins că vom reuși. Domeniul educației este o prioritate pentru noi“, a precizat Sorin Grindeanu.

Schimbarea cadrelor din PSD

Sorin Grideanu a vorbit și despre candidaturile la alegerile parlamentare, susținând că se dorește o sccimbare.

„Dorința noastră este pusă și-n practică. Un exemplu e cel de ieri, cu domnul doctor Alexandru Rafila. Vom continua reforma pe această linie. Pentru diverse județe ai nevoie și de susținere pentru zona în care vrei să candidezi. Cei care hotărăsc și semnează la final listele sunt cei care ocupă funcția de președinte de partid. Tot ce se propune la județ către conducere este o propunere. Lista definitivă devine o decizie finală a CPN. Ar putea să dispară nume pe listă sau să fie înlocuite altele”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Călin Popescu Tăriceanu, despre numărul de cazuri COVID-19: „Numărul de infectări este «meșterit»“

Și Călin Popescu-Tăriceanu a vorbit zilele trecute despre numărul de cazuri COVID-19. Călin Popescu Tăriceanu susține că modul în care sunt distribuite cazurile pozitive pe zile este „meșterit“. „Dacă mai erau români care credeau că numărul de infectări zilnice cu COVID-19 nu este zi de zi “meșterit” de către guvernanți, sper că ziua de ieri le-a spulberat iluziile”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

„Dacă mai erau români care credeau că numărul de infectări zilnice cu COVID-19 nu este zi de zi “meșterit” de către guvernanți, sper că ziua de ieri le-a spulberat iluziile. După ce timp de câteva zile cifrele s-au învârtit constant la peste 2000 de infectări pe zi din peste 20.000 de testări, ieri, la puțin peste 6500 de teste, numărul de infectări a fost de 1591!!! Adică aproape 1 din 4! O asemenea creștere a ratei de infectare peste noapte ridică mari semne de întrebare cu privire la modul în care sunt ”distribuite” cazurile pozitive pe zile“, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

 

Adauga un comentariu