Actualitate

Sorin Grindeanu anunță că PSD a stabilit calendarul alegerilor anticipate! Iată când românii ar putea fi chemați la vot

Publicat: 05 oct. 2021
Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD
Sorin Grindeanu explică faptul că PSD vrea câteva măsuri rapide pe care să le ia

Prim-vicepreședintele  al PSD a anunțat faptul că formaţiunea pe care o reprezintă ar fi stabilit deja calendarul alegerilor anticipate. Sorin Grindeanu consideră că până la data votului, România ar trebui condusă de un Guvern format din tehnocrați.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a anunțat deja că nu va susţine un guvern minoritar şi că moţiunea de cenzură va trece cu o majoritate istorică pentru viața politică din România.

Sorin Grindeanu a anunţat calendarul alegerilor anticipate! Iată când românii ar putea fi chemați la vot

Într-o intervenţie pentru Realitatea Plus, prim-vicepreședintele PSD a anunţat că formaţiunea politică pe care o reprezintă a stabilit un calendar al alegerilor anticipate. Grindeanu este de părere că românii ar trebui chemaţi la vot în lună martie 2022, iar până atunci, România să fie condusă de un guvern format din tehnocrați. Pe de altă parte, Grindeanu a menţionat că moţiunea de cenzură va trece cu aproximativ 280 de voturi, un număr record pentru Parlamentul României:

Asta arată că acest guvern trebuie să plece rapid acasă” a declarat Sorin Grindeanu

Acesta consideră că PSD nu trebuie să meargă la Controceni la consultări cu președintele Iohannis și că trebuie să se delimiteze de cel care este responsabil în acest moment de toată criză politică.

Marcel Ciolacu nu va susţine un guvern minoritar

După votul moţiunii de cenzură, PSD nu va susţine un guvern minoritar. Marcel Ciolacu a arătat faptul că formaţiunea pe care o conduce nu va susţine nici un guvern format dintr-o coaliție de dreapta:

„Astăzi, moțiunea de cenzură va trece cu un scor astronomic. Sperăm ca cei de la USR să nu facă un pas înapoi. Am avut o discuție cu liderul AUR. Vom vota cu bilele la vedere. Sperăm ca și cei de la USR să facă acest lucru (…) Nu mai putem continua așa. Cei mai indrepătiti pentru propunerea de Guvern sunt cei de la PSD pentru că noi am câștigat alegerile. Înainte de a da premierul mai trebuie să plece Florin Cîțu. Orice este posibil, așteptăm această decizie în urma negocierilor. Este exclus să facem majoritate cu USR-PLUS sau cu AUR. Vrem alegeri anticipate. Noi nu credem că o nouă construcţie a dreptei va fi salvarea României. Va adânci ceea ce se întâmpla acum. (…), a spus Ciolacu, la Parlament.

Premierul Florin Cîțu ia în calcul toate variantele, după demiterea Guvernului

Pe de altă parte, premierul a fost mai moderat în declarațiile făcute luni. Florin Cîțu a declarat că, dacă moțiunea de cenzură va trece, PNL-ul va lua în calcul toate variantele:

„În primul rând, dacă mâine va trece această moțiune de cenzură, toate scenariile sunt pe masă. Mă voi uita către această nouă coaliție condusă de PSD, USR, AUR dacă are un plan. Eu sper că nu vor doar să dea jos Guvernul și apoi să se uite cum țara rămâne în haos, mă voi uita ce propunere vine de la această nouă majoritate și ne vom face și noi planul”, a spus Florin Cîțu.

Adauga un comentariu