Actualitate

Sorin Roșca Stănescu, la BZI LIVE: „Vasile Dîncu a demisionat pentru că nu a vrut să fie de decor…Acesta a spus că nu se înțelege cu comandantul suprem al Armatei… Este o situație foarte complicată…” – VIDEO

Publicat: 26 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sorin Roșca Stănescu la BZI LIVE Vasile Dîncu a demisionat pentru că nu a vrut să fie de decor...Acesta a spus că nu se înțelege cu comandantul suprem al Armatei... Este o situație foarte complicată... - VIDEO
Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a discutat astăzi, 26 octombrie 2022, la BZI LIVE, despre demisia lui Vasile Dîncu din funcţia de ministru al Apărării Naţionale.

SRS afirmă că la baza deciziei lui Dîncu a stat faptul că nu a dorit să fie în funcţie doar de decor şi nu mai dorea să execute ceea ce îi spunea preşedintele Klaus Iohannis.

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, despre demisia lui Vasile Dîncu

Nasul presei din România susţine că Vasile Dîncu a precizat că-şi dă demisia din cauza faptului că nu poate avea o comunicare cu preşedintele Klaus Iohahnis. Însă, fostul ministru al Apărării nu a mai dorit această funcţie deoarece era doar de decor.

„E mai grav decât atât. Vasile Dîncu a spus „nu pot să am o comunicare cu comandantul suprem al Armatei”. S-a referit direct la statutul lui Iohannis. A existat un grav scurtcircuit între ministrul Apărării şi şeful unui stat. Este de o gravitate extremă. A demisionat, dar nu a demisionat din cauza declaraţiilor făcute de el. A demisionat pur şi simplu că şi-a dat seama că este pus decorativ, să facă pas de defilare şi să execute ce-i spune Iohannis. Demersurile făcute de Vasile Dîncu nu erau în conivență cu ceea ce dorea Iohannis, el nefiind singur, ci are o camarilă în interiorul MApN care l-au transformat în prizonier pe Dîncu. Situaţia este complicată”, a menţionat jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, la BZI LIVE.

De asemenea, SRS a ţinut să precizeze faptul că în ultimii nouă ani au fost la conducerea ministerului Apărării nu mai puţin de 8 miniştri. Jurnalistul s-a arătat revoltat de faptul că România nu profita de Legea offset. Aceasta nu se poate aplica din cauză că statul roman cumpăra doar echipamente vechi.

„În ultimii 9 ani am schimbat 9 miniştri ai Apărării. Iohannis a deţinut conducerea instituţiei prezidenţiale şi a schimbat 8 miniştri. Este incredibil, mai ales în condiţiile în care se află România. Este grav când tragem linie vedem că dăm miliarde pe echipamente de slabă calitate militară, negociate pe sub masă şi care nu sunt făcute prin procedurile legale offset. Avem o lege care ne dă posibilitatea că dacă da un miliard pentru rachete şi le cumpărăm de la furnizor, fabricantul e obligat să investească miliardul respectiv în România, nu contează în ce industrie. Noi nu am fost capabil să profităm de existenţa acestei legi pentru că noi cumpărăm echipamente la mâna a doua, nu de la furnizor”, a conchis SRS.

Premierul Nicolae Ionel Ciucă, noul ministru interimar al Apărării

Vă aducem aminte că după demisia lui Vasile Dîncu din funcția de ministru al Apărării, interimatul îl asigură președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ionel Ciucă. Premierul trebuie să preia angajamentul pentru maximum 45 de zile, până când va fi ales un nou ministru al MApN.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis Administrației Prezidențiale documentele privind demisia lui Vasile Dîncu din funcția de ministru al Apărării Naționale și preluarea interimatului de către domnia sa”, a transmis Guvernul.

Așadar, Sorin Roșca Stănescu susține că demisia lui Vasile Dîncu a fost depusă după ce acesta era pus în funcție doar de decor.

Adauga un comentariu