Boli si tratamente

De ce este foarte important să spălați hainele noi

Publicat: 03 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce este foarte important să spălați hainele noi
Spalati hainele noi

Spalati hainele noi! Conform unui aviz recent al Agenției Naționale pentru Securitate Sanitară (ANSES) din Franta, ar fi esențial să va spalati hainele noi pentru a evita contactul cu substanțele toxice.

Riscul de iritare a pielii

Daca nu spălați hainele care tocmai au fost cumpărate înainte de a le purta, vă asumați riscul de a suferi de alergii și iritații cutanate. Acest lucru este, în orice caz, ceea ce relevă ANSES într-o opinie publică. În acest raport, Agenția Națională pentru Siguranța Sănătății avertizează într-adevăr despre prezența substanțelor toxice pe hainele care părăsesc fabrica, substanțe care ar fi eliminate prin spălare.

În vizorul agenției, nonilfenolii „care sunt atât iritanți ai pielii, toxici pentru reproducere, cât și perturbatori endocrini”, potrivit Christophe Rousselle ANSES. Există, de asemenea, urme de benzidină (o amină cancerigenă folosită pentru vopsire), crom 6 sau nichel. De asemenea, ar exista și alte substanțe responsabile de inflamația pielii.

Spalati hainele noi!

Dacă suferiți de iritații sau arsuri după purtarea unei haine noi, nu ezitați să mergeți la medic sau la dermato-alergolog pentru a identifica substanța responsabilă pentru aceste simptome. De partea lor, autoritățile sunt invitate de ANSES să își consolideze controalele și să reducă maximul de reglementare al cromului 6 în articole din piele.

De asemenea, ar trebui să existe praguri pentru prezența nichelului în textile, așa cum se întâmplă deja pentru jucării, produse cosmetice și bijuterii. În ceea ce privește cei responsabili de comercializarea încălțămintei și îmbrăcămintei, aceștia sunt invitați să „verifice cu furnizorii lor absența substanțelor CMR (cancerigeni, mutageni, toxici pentru reproducere)”.

Adauga un comentariu