International

Specialiștii din Germania trag semnale de alarmă. Valul 4 va fi un dezastru dacă oamenii nu se vaccinează

Publicat: 10 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Specialiștii din Germania trag semnale de alarmă. Valul 4 va fi un dezastru dacă oamenii nu se vaccinează
Vaccinul anti-Covid-19, Valneva a fost testat pe aproximativ 4.600 de persoane, rezultatele fiind comparate cu cele ale vaccinului AstraZeneca

Experții din domeniul sanitar german au atras atenția, miercuri, 8 septembrie 2021, cu privire la valul numărul 4 al pandemiei care ar putea fi o problemă majoră pentru populația germană și nu numai, asta în cazul în care numărul oamenilor care se vaccinează nu crește.

În momentul actual, în Germania, două treimi din populație este vaccinată cu cel puțin prima doză anti-Covid-19.

Medicii din Germania încurajează populația să se vaccineze pentru a evita o nenorocire în valul patru

Într-un interviu pe care l-a dat preşedintele institutului Robert Koch pentru boli infecțioase, atenționează populația să ia în serios avertizările emise, întrucât se dorește depășirea acestei situații și nu aprofundarea problemelor, astfel că în cazul valului patru, creșterea numărului vaccinaților este principala soluție.

„Dacă nu reuşim să sporim în mod drastic vaccinarea, actualul val al patrulea poate căpăta o dezvoltare fulminantă”, a atenţionat la o conferinţă de presă preşedintele institutului Robert Koch (RKI) pentru boli infecţioase, Lothar Wieler.

De asemenea, tot preşedintele institutului Robert Koch a mai tras atenția asupra faptului că în conformitate cu datele cele mai recente ce au în vedere evoluţia pandemiei COVID-19 în Germania, acestea arată că ”vârsta medie a celor internaţi la ATI este tot mai mică”. Aceste sunt extrem de importante întrucât în acest fel se poate sublinia faptul că există o avansare în procesul de vaccinare.

”Oportunitatea noastră este de a termina cu pandemia”, a afirmat Lothar Wieler

Autoritățile germane vorbesc despre o pandemie a celor nevaccinați

Până în prezent, în Germania au fost vaccinate împotriva noului coronavirus cel puţin cu prima doză, aproximativ 54,9 milioane de persoane. Exprimarea în procente ar însemna în jur de 66% din populaţie, în timp ce procentul persoanelor vaccinate cu schema completă este de 61,6%.

”Deocamdată avem o pandemie a celor nevaccinaţi”, a afirmat Jens Spahn, ministrul german al sănătăţii.

În ultimele 24 de ore, Germania, a înregistrat 13.563 de noi cazuri de COVID-19 şi 35 de decese asociate acestei boli dintr-o populaţie de 83 de milioane de locuitori.

Pacienți internați la ATI cu tulpina Delta în Brăila

La începutul acestei săptămâni au fost înregistrate două decese din cauze asociate COVID-19 varianta Delta, în județul Brăila.

În această perioadă numărul pacienţilor spitalizaţi a ajuns la 25, iar opt dintre aceștia au fost internaţi la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, conform datelor prezentate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

În Brăila, numărul total al celor confirmați în mod oficial cu SARS-CoV-2 de când a început pandemiei, a ajuns la circa 13.000.  Dintre aceștia aproximativ 324 de cazuri au fost pacienți aduși din alte judeţe.

Situația pandemie la Iași

Și la Iași, la sfârșitul lunii iulie au fost înregistrate pacienți infectați cu varianta Delta.  Direcția de Sănătate Publică (DSP) identificând 11 cazuri noi de infectare cu Delta în județul Iași. Astfel că autoritățile de DSP au cerut o situație a tuturor ieșenilor care s-au întors din străinătate. Această verificare a fost făcută și în contextul în care mai multe persoane au fost identificate că au prezentat documente false de vaccinare la intrarea în țară.

„Incidența a crescut semnificativ. Marți, 27 iulie 2021, numărul cazurilor din județul nostru reprezenta cam 10 la sută din totalul cazurilor înregistrate la nivel național, ceea ce ne îngrijorează foarte mult. Tot marți am primit confirmarea a 11 cazuri noi de infectare cu noua tulpină Delta, dintre care șapte sunt din zona Pașcani. Toate cazurile care sunt internate în secția de Anestezie și Terapie Intensivă sunt din zona Pașcani. Bănuim că este vorba despre un grup mare de persoane care vin din străinătate. Am cerut ieri să se facă o situație cu numărul persoanelor venite din străinătate pe fiecare localitate în parte, considerând că acesta este un factor de risc și să luăm legătura cu autoritățile din acele localități. Să vedem cum procedăm, pentru că acolo trebuie să vaccinăm mai mult decât în alte părți”, a afirmat Vasile Cepoi.

Amintim că în ultimele 24 de ore, numărul cazurilor noi de persoane infectate cu Covid-19 a trecut de 2.200.

Adauga un comentariu