Sanatate

Specialiștii Ropharma iți recomandă Robiotic

Publicat: 21 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Specialiștii Ropharma iți recomandă Robiotic

Robiotic are drept principal component Saccharomyces boulardii liofilizat, ingredient ce aduce cel mai mare aport în menținerea unei sănătăți intestinale optime.

Saccharomyces boulardii este o drojdie cu beneficii majore pentru sănătate!
De mii de ani, drojdia a fost un microorganism utilizat pe scară largă. Există dovezi că egiptenii antici foloseau fermentarea drojdiei pentru a face pâine sau vin. Astăzi, drojdia Saccharomyces cerevisiae este folosită în mod obișnuit în producția de pâine, bere și vin în întreaga lume. Dar știați că unele tulpini de drojdie au și beneficii valoroase pentru sănătate?

În 1923, în Asia de Sud-Est, microbiologul francez Henri Boulard căuta noi tulpini de drojdie care să poată fi folosite în procesele de fermentație, când a facut o descoperire microbiană. În timpul vizitei sale, a avut loc un focar de holeră și a observat că persoanele care au băut un amestec de coajă de litchi și mangosteen nu au dezvoltat diaree, un simptom clasic al holerei. Boulard a izolat și a identificat o tulpină de drojdie extrasă din coaja acestor fructe tropicale care ulterior a fost numită în cinstea sa, „Saccharomyces boulardii” (S. boulardii) și care a devenit prima drojdie probiotică din istorie.
Din 2001, probioticele au fost definite oficial ca microorganisme vii care, atunci când sunt administrate în cantități adecvate, conferă un beneficiu pentru sănătate gazdei. Mai exact, cercetările leagă utilizarea probioticelor de efectele benefice pentru sistemul intestinal, conducând la o bună sănătate digestivă și imunitară și, prin urmare, la o bunăstare generală.
Folosit în peste 90 de țări, S. boulardii este un probiotic sigur și de încredere, potrivit pentru copii și adulți, care contribuie la ameliorarea mai multor probleme gastrointestinale precum diareea asociată cu antibiotice, diareea călătorilor sau mai multe probleme intestinale.
Aceste tulpini se diferentiaza de alte probiotice prin faptul ca  nu sunt bacterii, ci drojdii.
Încă din 1953, drojdia probiotică, S. boulardii, a fost comercializată ca medicament pentru prevenirea diareei acute. De atunci, microorganismul a fost luat în considerare în peste 100 de studii clinice care analizează beneficiile sale pentru sănătatea intestinală, iar drojdia probiotică este recunoscută de comunitatea medicală și științifică și de profesioniștii din domeniul sănătății.
Folosit în peste 90 de țări, S. boulardii este un probiotic sigur și de încredere, potrivit pentru copii și adulți, care contribuie la ameliorarea mai multor probleme gastrointestinale, cum ar fi diareea asociată cu antibiotice, diareea călătorilor sau tulburările intestinale datorate Clostridium difficile și Helicobacter pylori. Mecanismele sale diferite de acțiune au fost documentate pe scară largă prin studii științifice solide care demonstrează eficacitatea acestuia.

Beneficiile pentru sănătate ale acestor drojdii probiotice sunt astfel multiple:
• Acțiune antimicrobiană: S. boulardii inhibă creșterea bacteriilor oportuniste sau atașarea acestora la celulele intestinale.
• Efect de neutralizare: S. boulardii eliberează proteine specifice care inactivează toxinele din bacteriile oportuniste.
• Integritatea barierei intestinale: celulele epiteliale intestinale joacă un rol cheie împotriva bacteriilor oportuniste datorită joncțiunilor lor strânse care asigură impermeabilitatea barierei intestinale. În timpul unui eveniment de disbioză, etanșarea creată de joncțiunile strânse poate fi afectată, iar riscurile de contaminare cu microorganisme cresc. Ca aliat al sistemului gastrointestinal, S. boulardii păstrează și întărește aceste joncțiuni strânse
• Susținerea unei microflore sănătoase: S. boulardii protejează metabolismul și ecosistemul mucoasei intestinale, ajutând organismul să absoarbă nutrienții, îmbunătățind eliberarea de enzime specifice, participând la creșterea nivelului de grăsime cu lanț scurt.

  • Stimularea imună: știind că 70% din sistemul imunitar rezidă în intestin, cu o capacitate demonstrată de a echilibra microbiota gazdei, utilizarea Saccharomyces boulardii contribuie la îmbunătățirea parametrilor imunitari a gazdei. Aceasta este o strategie potențială de a influența pozitiv răspunsul imun.

Robiotic este un supliment alimentar ce ajută la menținerea unei flore intestinale sănătoase și protejează mucoasa de potențialele daune aduse de către excesul sucului gastric.

Citiți cu atenție informațiile de pe ambalaj și prospect.

Robiotic este disponibil in farmaciile Ropharma si pe www.ropharma.ro.

Referinte bibliografice: https://www.observatoire-sante.fr/les-levures-probiotiques-et-leurs-bienfaits-sur-la-sante/

Adauga un comentariu