Eveniment-Social

Spectaculos! Leac de Criză, oferit de echipa actorilor Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași

Publicat: 01 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

„Leac de Criză”, aceasta este ultima surpriză oferită de echipa actorilor Teatrului Național – TNI „Vasile Alecsandri” din Iași! Astfel, începând de luni, 4 mai 2020, Naționalul ieșean continuă pe SCENA 5 seria evenimentelor on-line cu cel de-al treilea proiect de anvergură pentru publicul de acasă. Pe parcursul primei săptămâni a lunii mai, artiștii vor oferi spectatorilor din mediul virtual cele mai cunoscute și mai apreciate scene din piesele, schițele, momentele, articolele și pamfletele lui Caragiale

Echipa actorilor Teatrului Național (TNI) „Vasile Alecsandri” din Iași vine cu o nouă surpriză pentru public, în acestă perioadă grea!

Începând de luni, 4 mai 2020, Naționalul ieșean continuă pe SCENA 5 seria evenimentelor on-line cu cel de-al treilea proiect de anvergură pentru publicul de acasă. Acesta este intitulat LEAC DE CRIZå. Pe parcursul primei săptămâni a lunii mai, artiștii vor oferi spectatorilor din mediul virtual cele mai cunoscute și mai apreciate scene din piesele, schițele, momentele, articolele și pamfletele marelui Ion Luca Caragiale. „Este intenția de a aduce zâmbet celor de acasă, de a parcurge mai ușor, împreună, această perioadă și de a crea interactivitate. Din dorința de a păstra vie legătura cu spectatorii, trupa ieșeană s-a adaptat noilor tehnologii. În funcție de textul ales, de numărul personajelor, unele montaje au implicat participarea mai multor actori, cu filmări realizate de acasă, pe platforme specifice. Montajele vor putea fi vizionate zilnic, de săptămâna viitoare, pe pagina de Facebook a Teatrului ieșean”, transmit organizatorii.

Peste 300 de mii vizualizări în această perioadă. Două dintre cele mai cerute piese ale lui Caragiale urmează a fi prezentate

În acest context, LEAC DE CRIZå implică două dintre cele mai cerute piese ale lui Caragiale. Acestea au făcut parte din repertoriul Naționalului în stagiunile trecute. Este vorba de premiera, pe scena sălii Teatru la Cub în 2010 a spectacolului „O noapte furtunoasă”, în regia lui Alexandru Dabija și scenografia lui Dragoș Buhagiar. Reprezentația este urmată de cea din 2015, la Sala Mare, a premierei „O scrisoare pierdută”, montată de Mircea Cornișteanu. Așadar, proiectul virtual care reunește toate evenimentele realizate în această perioada de întrerupere a spectacolelor cu public, tocmai „O noapte furtunoasă” a înregistrat un val impresionant de aprecieri și vizionări.

„LEAC DE CRIZå continuă colecția on-line a întâlnirilor cu actorii Teatrului Național Iași, după «Speranța din spatele gratiilor» și «Share Shakespeare», proiecte care au depășit 300.000 de vizualizări. Seria evenimentelor virtuale de pe Scena 5 va continua până la deschiderea sălilor de spectacol”, au mai punctat reprezentanții celui mai vechi teatru modern al României.

Adauga un comentariu