Eveniment-Social

Spectaculos! Valoros profesor din Iași, campion al Europei cu lotul echipei naționale a României – GALERIE FOTO, EXCLUSIV

Publicat: 24 oct. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Spectaculos Valoros profesor din Iași campion al Europei cu lotul echipei naționale a României  GALERIE FOTO EXCLUSIV
Emanuela Cerchez, care predă Informatică la Colegiul Național ”Emil Racoviţă” din Iași a coordonat echipa țării la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2022 din Antalya - Turcia. La competiția (încheiată sâmbătă, 22 octombrie 2022), elevele românce au obținut trei medalii de argint

Reușită aparte pentru un valoros profesor din Iași! Acesta este campion al Europei cu lotul echipei naționale a României. Emanuela Cerchez, care predă informatică la Colegiul Național „Emil Racoviță”, a coordonat echipa țării la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2022 din Antalya, Turcia. La competiție, elevele românce au obținut trei medalii de argint

Succes spectaculos pentru un valoros profesor din Iași! Cadrul didactic a devenit campion al Europei cu lotul echipei naționale a României. Concret, Emanuela Cerchez, care predă de informatică la Colegiul Național „Emil Racoviţă” (CNER), a coordonat echipa țării la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete (EGOI) 2022 din Antalya, Turcia. La competiția încheiată sâmbătă, 22 octombrie 2022, elevele românce au obținut trei medalii de argint. Este vorba despre Ioana Jianu și Iulia Slănină de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București și Alexandra Nicola de la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova. Ele au concurat cu peste 90 de eleve înregistrate oficial în competiție din 155 de participante, din peste 40 de țări.

„Astăzi (sâmbătă, 22 octombrie 2022 – n.r.), la festivitatea de premiere de la European Girls Olympiad in Informatics 2022, fetele noastre au câștigat 3 medalii de argint: Ioana Jianu, Iulia Slănină și Alexandra Nicola. Felicitări!”, a anunțat prof. Emanuela Cerchez.

Profesor din Iași, campion al Europei cu lotul echipei naționale a României

Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete (EGOI – The European Girls’ Olympiad in Informatics) este o nouă competiție de programare destinată exclusiv fetelor. După succesul Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete, s-au pus bazele unei competiții similare în domeniul Informaticii.

„Partea principală a evenimentului are două concursuri. În timpul acestuia, concurenții rezolvă probleme dificile prin proiectarea și implementarea unor algoritmi eficienți. Competiția este însoțită de evenimente sociale, cum ar fi excursii, pentru ca participanții să aibă timp să se cunoască între ei”, scrie comitetul olimpiadei pe site-ul ediției din anul acesta.

Reușita fetelor olimpice vine după ce, în urmă cu o săptămână, România a obținut alte trei medalii de aur și una de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Seniori 2022, ținută în Capitală.

Emanuela Cerchez a introdus conceptul de poziționare a catedrei în spatele clasei și consideră că trebuie utilizată foarte mult stimularea vizuală a elevilor în procesul didactic

Prof. Emanuel Cerchez folosește tehnici noi și interactive de predare. A introdus conceptul de poziționare a catedrei în spatele clasei și consideră că trebuie utilizată foarte mult stimularea vizuală a elevilor în procesul didactic.

„Actualele generaţii sunt total diferite și fiecare are specificul ei. Acum, în predare trebuie folosite tehnici cât mai noi, totul să fie interactiv și cât mai atrăgător pentru elevi. Este foarte bine să se utilizeze manualul digital, dar asta nu înseamnă un banal PDF sau o simplă copiere în format electronic a unei cărți, ci să existe interacțiune, imagine, un experiment de laborator. Despre asta este vorba, nu de înlocuirea manualului clasic! Tocmai de aceea e foarte bine să vii cu ceva nou și să te pregătești mereu, asta cu atât mai mult cu cât zona Informaticii este în plină transformare și evoluție”, considera, în Platoul BZI LIVE, Emanuela Cerchez.

Așadar, profesor din Iași, campion în întreaga Europă cu liceeni, membri ai echipei naționale a României.

Comentarii
  • Dacă ați ști cât stres baga femeia asta in copiii de la Racoviță , cu catedra ei în ceafa copiilor.. și nu e vorba de loaze răsfățate e vb de copii inteligenți și extrem de muncitori. Pe aia ii pisează . Vb aia , dai in boul care trage. Nu mai zic de eterna afacere cu pregătiri .. in rest , felicitări și succes in continuare fetelor!!

  • Stres doar pentru cei care vânează note ca în rest cei care au absolvit cu Doamna sunt informaticieni! Un Om care-si respecta meseria și rar mai sunt profesori care-și dau interesul !
    RESPECT !

Adauga un comentariu