Local

Spirit civic printre tinerii din Iași. Câțiva adolescenți au ieșit pe stradă pentru a ajuta oamenii blocați: „Sper că oamenii vor prelua exemplul nostru” – FOTO

Publicat: 07 apr. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Spirit civic printre tinerii din Iași. Câțiva adolescenți au ieșit pe stradă pentru a ajuta oamenii blocați Sper că oamenii vor prelua exemplul nostru  FOTO
Tinerii au înlăturat copacii căzuți de pe stradă

În urma fenomenelor meteorologice extreme, străzile orașului au fost afectate de copacii căzuți pe carosabil. Se circulă foarte greu, iar autoritățile locale sunt depășite de situația din teren. Câțiva băieți s-au hotărât să iasă pe stradă pentru a oferi o mână de ajutor pentru cei care au nevoie. Tinerii din Iași au vârste cuprinse între 15 și 16 ani și s-au apucat de curățat străzile orașului

Inițiativa a fost aplaudată de către participanții la trafic care chiar au ținut să îi și recompenseze pe tineri. Îmbrăcați bine și cu spirit civic, au pornit pe străzile Iașului pentru a înlătura copacii căzuți și a oferi o mână de ajutor angajaților de la Salubris. Chiar dacă au înfruntat viscolul de afară, tinerii au stat până seara târziu pe stradă.

Tinerii din Iași se implică în comunitate

o poză cu cei cinci băieți
Băieții au oferit o mână de ajutor oamenilor de la SalubrIS

Băieții sunt colegi la Colegiul Național „Vasile Lupu” din Iași și, chiar dacă Iașul nu este orașul lor de origine, au decis că trebuie să intervină. Mașinile circulă cu greu pe străzi, iar pietonii trebuie să-și croiască drum prin zăpadă, pe trotuare. Fără rușine, tinerii au pus mâna pe lopată și au început să dea zăpada din zonele impracticabile.

„Aseară am ieșit cu prietenii și am văzut care este situația afară. Am zis că suntem tineri și putem să ajutăm, așa că am început să curățăm străzile de copacii căzuți. Am ajutat și oamenii de la salubritate, care păreau că nu mai fac față. Chiar dacă nu suntem din Iași, stăm la cămin, am zis că trebuie să intervenim.

Unii dintre ei au încercat să ne ofere și bani, însă nu am acceptat. Aseară am stat până la ora 11, poate reușim să ieșim și astăzi. Sper ca lumea să preia exemplul nostru și să se implice mai mult în comunitate”, povestește Luca Giurgilă, unul dintre băieți.

Tot mai multe probleme pe străzile orașului

o poză cu patru băieți ajutând o mașină să iasă
Oamenii s-au bucurat să îi vadă pe tineri care ajută

Situația carosabilului este una tragică pe străzile orașului, mașinile circulă cu greu prin zăpadă, iar unele artere sunt blocate complet de copacii căzuți. Tot mai multe evenimente nefericite au fost înregistrate în trafic, în această perioadă, multe dintre ele fiind puse sub vina condițiilor meteo. Oamenii sunt revoltați, deoarece autoritățile nu au reușit să gestioneze situația din teren.

Totuși, au fost alocate mai multe echipaje de deszăpezire pe străzile importante, însă problema cea mare o reprezintă drumurile din afara orașului. Aici, situația este și mai dificilă, multe localități au rămas complet izolate și încă se lucrează pentru a deszăpezi. Penele de curent și lipsa apei potabile au reprezentat o problemă dificilă.

Până acum, oamenii din teren lucrează încontinuu pentru a înlătura zăpada de pe străzi, însă este dificil să facă față. Tinerii din Iași care au contribuit la deszăpezirea orașului au dat dovadă de spirit civic printre cetățenii orașului, în speranța că exemplul lor va fi urmat și de alții.

Rămâne de văzut cum va evolua situația și cum vom reuși să trecem peste aceste fenomene.

Tags:
Comentarii
  • Bravo vouă, așa ar trebui să facem toți, nu sa dam vina pe autorități că nu ne scot din case pe brațe până la mașină când e cod roșu. Rușine celor care pasează vina dar nu sunt in stare sa-si dea zăpadă de pe trotuarul din fața casei sau de la scara blocului!

Adauga un comentariu