Local

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași, singura unitate medicală care are serviciu de pompieri privat. Dr. Florin Roșu: „Precauția înainte de toate” – FOTO

Publicat: 10 mai 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași singura unitate medicală care are serviciu de pompieri privat. Dr. Florin Roșu Precauția înainte de toate - FOTO
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase are serviciu de pompieri doar pentru nevoile spitalului

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, a menționat astăzi, 10 mai 2022, faptul că unitatea medicală pe care o conduce este singura instituție spitalicească care dispune de serviciu de pompieri privat.

„Precauția înainte de toate. Un plan gândit de ceva vreme a devenit realitate. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase are serviciu de pompieri doar pentru nevoile spitalului. În acest sens a fost încheiat un contract cu o firmă privată, pe o perioadă de 1 an, cu posibilitate de prelungire. Firma pune la dispoziție o autoutilitară cu rezervor de 2000 de litri,  echipată cu tot ce este nevoie pentru  intervenție în caz de incendiu. Mașina reușeste să se strecoare inclusiv pe aleile dintre pavilioane ( aceasta a fost  o condiție pe care am pus-o), în plus în curte sunt amplasați 3 hidranți la care pot fi cuplate furtune de apă care reușesc să acopere chiar  și  zonele mai greu accesibile de la pavilionul 7 JOS, de exemplu.

Firma pune la dispoziție 4 pompieri cu experiență. Aceștia vor lucra în ture de câte 2 cu program de  12 cu 24 și 12 cu 48 de ore. În fiecare pavilion  a fost transmis numărul de telefon al echipei de pompieri  pentru ca personalul spitalului să poată anunța orice pericol apărut. Firma cu care colaborăm oferă și un serviciu de instruire. Personalul mediu sanitar  va fi instruit o dată pe lună iar personalul superior sanitar, la trei luni cu privire la pașii pe care trebuie să îi realizeze în caz de incendiu.

Potrivit legilor în vigoare întreg personalul beneficiază de instructaj pe partea de Prevenție și stingere a incendiilor,  prin contract de muncă. Chiar și așa, știm cu toții că în situații de criză panica și frica ne pot bloca reacțiile și acțiunile. Acest serviciu supimentar  asigurat de firma cu care colaborăm implică simulări și joc de rol pentru transpunerea angajaților în situații reale ( nedorite, bineinteles). Acestea îi vor ajuta cu siguranță să reacționeze și să acționeze dacă va fi nevoie. Tragediile întâmplate la alte spitale ne-au făcut să luăm această decizie și să o punem în practică. De această dată să punem răul în față este o necesitate deoarece vrem să facem totul pentru siguranța pacienților noștri și a celor care îi îngrijesc direct prin servicii medicale și indirect prin gestionarea și managementul serviciilor pe care le oferim”, a transmis dr. Florin Roșu.

 

Comentarii
Adauga un comentariu