Local

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” din Iași va fi dotat cu aparatură medicală în valoare de peste 800 sute de mii de lei

Publicat: 08 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria din Iași va fi dotat cu aparatură medicală în valoare de peste 800 sute de mii de lei
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” din Iași va fi dotat cu aparatură medicală de ultimă generație, în cadrul proiectului Combat Covid Iași – Consolidarea capacității unităților sanitare din județul Iași pentru prevenirea și combaterea Covid-19”

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” din Iași va fi dotat cu aparatură medicală de ultimă generație, în cadrul proiectului Combat Covid Iași – Consolidarea capacității unităților sanitare din județul Iași pentru prevenirea și combaterea Covid-19”. În  acest sens, unitatea medicală a lansat un contract de achiziție în valoare de 825.522,39 lei, pentru cumpărarea de ecograful mobil cu imagistică doppler color, sistem de încălzire de pacient, sistemul de oxigenare pentru membrana extracorporală și Sistemul de respirație, complet, pentru purificare a aerului pentru gaze, vapori și particule cu aducțiune forțată de aer.

Prin proiectul “Combat Covid Iași – Consolidarea capacității unităților sanitare din județul Iași pentru prevenirea și combaterea Covid-19” se dorește ca un număr de 5 unități medicale din județul Iași să fie dotate cu aparatură medicală și dispozitive medicale. De asemenea, 5 unități medicale din județul Iași vor fi dotate cu echipamente specializate de protecție. Totodată, proiectul presupune și existența un contract de informare și publicitate în cadrul căruia se vor realiza materialele necesare pentru diseminarea și vizibilitatea obiectivelor și rezultatelor scontate ale proiectului, precum și a finanțării acestuia; un comunicat de presă la începerea proiectului și un comunicat de presă la încheierea sa; cinci panouri temporare, dispuse în locațiile spitalelor care vor beneficia de acest proiect; cinci plăci permanente; 919 etichete autocolante și o pagină WEB a proiectului.

Aparatură medicală de ultimă generație, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” din Iași

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” din Iași va fi dotat cu aparatură medicală de ultimă generație. Unitatea medicală aflată în subordinea Consiliului Județean achiziționează echipamente medicale necesare atingerii obiectivelor proiectului “Combat Covid Iași – Consolidarea capacității unităților sanitare din județul Iași pentru prevenirea și combaterea Covid-19”.

Spitalul ieșean cumpără ecograf mobil cu imagistică doppler color; sistem de încălzire pacient; sistem de oxigenare prin membrana extracorporală și sistem de respirație complet, pentru purificare a aerului pentru gaze, vapori si particule cu aducțiune forțată de aer.

Ecograful mobil cu imagistică doppler color are o valoare estimată, fără TVA, de 159.529,41 de lei. Sistemul de încălzire de pacient are valoarea estimată, fără TVA, de 150.000,00 de lei. Sistemul de oxigenare pentru membrana extracorporală are valoarea de 514.504, 20 lei, fără TVA.

Sistemul de respirație, complet, pentru purificare a aerului pentru gaze, vapori și particule cu aducțiune forțată de aer are o valoare estimată de 1.488, 78 lei, fără TVA. Contractul este împărțit în patru loturi și are o valoare totală estimată de 825.522,39 lei. Contractul de furnizare, instalare și punere în funcțiune a fost scos la licitație pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), în data de 2 iunie 2022, la ora 9.00.

„Este o procedură de achiziție în derulare și una lansată de curând. Așteptăm finalizarea acestora”, a declarat Alina Belu, manager al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” din Iași.

Prin acest proiect se dorește dotarea cu aparatură și dispozitive medicale a cinci unități sanitare publice din județul Iași

Proiectul  “Combat Covid Iași – Consolidarea capacității unităților sanitare din județul Iași pentru prevenirea și combaterea Covid-19” are drept obiective specifice: dotarea cu aparatură și dispozitive medicale a cinci unități sanitare publice din județul Iași pentru crearea unei capacități adecvate de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV2; dotarea cu echipamente specializate de protecție a cinci unități sanitare publice din Județul Iași în contextul epidemiei de coronavirus.

Programul este derulat de U.A.T. JUDEȚUL IAȘI, în calitate de lider, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Cuza Vodă” și Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Elena Doamna.

În ultima lună, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași a fost dotat cu aparatură medicală de ultimă generație. Astfel, în data de 31 mai 2022, spitalul a achiziționat sisteme de drenaj ventriculo-peritoneale gav 4/24 și 9/24, în valoare de 14.000, 00. În aceeași zi, unitatea medicală achiziționa în mod direct sistem ventriculo-peritoneal cu valvă de presiune medie, în valoare de 2.200, 00 lei. Pe 30 mai 2022, spitalul cumpăra sondă de aspirație cu valvă CH 8, 10, 12, 14, în valoare de 2.035, lei.

Adauga un comentariu