Actualitate

Spitalul Județean Sibiu va avea conducere militară

Publicat: 20 nov. 2020
Lt. col. Constantin Vlase, medic infecţionist
Lt. col. Constantin Vlase, medic infecţionist

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu va fi condus de lt. col. Constantin Vlase, medic infecţionist, cel care a fost director medical al Spitalului Militar de Urgenţă din Galaţi, au precizat vineri surse oficiale, potrivit Agerpres.

Constantin Vlase va fi director general al spitalului sibian, după ce medicul Liliana Coldea a demisionat din funcţia de manager.

„Astăzi, 18 noiembrie 2020, la ora 12:52, a fost înregistrată demisia cu nr.19002/18.11.2020 a doamnei dr. Coldea Liliana din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, din motive personale, începând cu data de 19.11.2020. Imediat ce vom emite dispoziția cu desemnarea unui manager interimar până la ocuparea postului prin concurs, o vom transmite presei”, au transmis miercuri reprezentanții Consiliului Județean Sibiu.

Raluca Turcan i-a cerut demisia directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat luni, 16 noiembrie, că este inacceptabil ca sănătatea şi viaţa pacienţilor să fie puse în pericol din cauza deficienţelor de management de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi cere din nou demisia directorului Liliana Coldea.

„Am cerut, săptămâna trecută, vineri, demisia managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Revin astăzi cu aceeaşi fermă solicitare. Am constatat cu toţii deficienţele manageriale de la Spitalului Judeţean, dar etapele procedurii de demitere durează evident mai mult decât o demisie. Cu actualul management al Lilianei Coldea, sistemul sanitar din Sibiu va avea mult de suferit. Spitalul Judeţean este, fără îndoială, cea mai importantă unitate sanitară într-un oraş şi într-un judeţ cu o rată mare a infectărilor.

Este o demisie pe care Liliana Coldea nu mi-o datorează mie, ci sibienilor şi mai ales pacienţilor care au trecut prin Spitalul Judeţean. Este inacceptabil ca munca medicilor buni să fie compromisă, încrederea în spital zdruncinată, iar sănătatea şi viaţa pacienţilor puse în pericol din cauza deficienţelor de management”, a spus Raluca Turcan.

Conducere militară la SCJU SIbiu

Alianţa USR PLUS Sibiu a cerut în urmă cu câteva zile o conducere militară la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este pilonul principal al sistemului medical public care tratează sibienii adulţi de infecția cu virusul COVID-19. Aici există şi cele mai multe locuri la Anestezie și Terapie Intensivă, 12, două staţii de oxigen, Secţie Clinică de Boli Infecţioase, principala Unitate de Primiri Urgenţe şi trei aparate de testare PCR, din care funcţionează, în prezent, doar două.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu va avea o conducere militară, noul director general fiind numit medicul colonel Daniel Chelcea, director medical al Spitalului Militar de Urgenţă din Sibiu. Această decizie este luată fără precedent.

Morții de coronavirus, depozitați în containere la Sibiu

Morții de coronavirus sunt depozitați în containere la Sibiu pentru că morgile nu mai au locuri. Un al doilea container pentru trupurile pacienților decedați de coronavirus a fost adus la Spitalul Județean din Sibiu.

Primul container nu a putut fi pus în funcțiune, deoarece nicio firmă nu a vrut să intre în curtea unității pentru a monta instalația de climatizare.

Noul container adus la Spitalul Județean din Sibiu are o capacitate de 12 locuri.

„Un al doilea container care deservește morga Spitalului Județean de Urgență din Sibiu a fost instalat. Acesta are o capacitate de 12 locuri și, spre deosebire de cel anterior, are și instalație de răcire”, a declarat Decebal Todăriță, purtător de cuvânt Spitalul Județean Sibiu.

Judeţul Sibiu înregistrează o rată a infectării de 9,01 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, potrivit raportării transmise joi de Grupul de Comunicare Strategică.

Comentarii
  • Ce inseamna „conducere militara”? Ati pus un ins cu grade…cu ce e diferit de medicii civili? Se poate face tratamente cu regulamente militare?

Adauga un comentariu