Local

Spitalul mobil Covid de la Lețcani rămâne închis. Nicio firmă din Iași nu își asumă responsabilitatea pentru verificarea instalațiilor din containerele medicale. Motivul este halucinant

Publicat: 10 apr. 2021
Firmele din Iași nu vor să-și asume verificarea instalațiilor de la spitalul mobil Lețcani, unitate medicală destinată tratării bolnavilor de COVID-19, care a rămas închisă de mai bine de 3 luni

Spitalul mobil Covid de la Lețcani va mai rămâne o vreme închis. Unitatea medicală de la marginea municipiului Iași continuă să aibă probleme legate de instalația tehnică, iar autoritățile nu vor să riște și să aducă din nou bolnavii de COVID-19 în containere. Firmele căutate de Asociația Euronest pentru verificarea instalațiilor nu vor să-și asume vreo răspundere

Situație fără ieșire la spitalul mobil de la Lețcani, județul Iași, destinat tratării pacienților bolnavi de COVID-19. Unitatea medicală rămâne în continuare cu ușile închise, în ciuda promisiunilor proprietarului că verificările s-au terminat și că neregulile semnalate au fost remediate. Spitalul cumpărat în timpul mandatului lui Maricel Popa ca președinte la CJ Iași a devenit o adevărată gaură neagră pentru administrația județului. Oficialii Consiliului Județean (CJ) Iași au arătat că sunt în continuare probleme cu instalația tehnică de la containerele medicale și astfel spitalul modular va rămâne cu ușile închise. Practic, niciuna din firmele pe care Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) le-a contactat pentru verificarea instalației electrice, termice și de apă, nu a dorit să-și asume răspunderea. Astfel, spitalul nu va fi deschis nici la aproape 3 luni de când s-a luat decizia mutării bolnavilor.

Dezastrul de la ușa spitalului mobil din Lețcani

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a menționat că nici până la această oră Asociația Euronest nu a remediat problemele legate de instalațiile electrice, termice și de apă. Șeful CJ a menționat că firmele care urmau să verifice instalațiile tehnice nu a mai dorit să-și asume răspunderea lucrării.

„În momentul de față așteptăm de la proprietarul spitalului, Asociația Euronest, să clarifice și să rezolve toate problemele cu instalațiile tehnice. Acestea nu au fost nici până la această oră rezolvate. Înțeleg că prestatorul angajat să rezolve problema documentației tehnice a renunțat la contract”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Surse din cadrul CJ arată că de fapt firmele căutate de Euronest nu au vrut să verifice instalațiile nu doar din lipsa documentelor, ci și de teamă să nu fie contaminați cu noul coronavirus.

Documentele pentru instalațiile tehnice lipsesc. Turcii sunt de negăsit

Spitalul de la marginea municipiului Iași a prilejuit deja un scandal uriaș în plenul Consiliului Județean. Alina Popa, directorul Euronest, s-a arătat nemulțumită de faptul că CJ și cei de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” nu vor să deschidă unitatea. Alina Popa a acuzat faptul că toate deficiențele constatate de Corpul de Control al Ministerului Sănătății au fost remediate, însă nu s-a dorit deschiderea spitalului. Între timp, șefii CJ au precizat că din moment ce până și documentațiile tehnice lipsesc, instalațiile nu pot fi reabilitate. În plus, nici reprezentanții firmei turce SDI Global nu sunt de găsit. Firma a livrat containerele medicale și nu s-a achitat apoi de alte obligații.

Un nou scandal pe tema spitalului de la Lețcani în CJ Iași

Ieri, 9 aprilie 2021, a avut loc o ședință extraordinară a plenului Consiliului Județean Iași pe tema relocării liniei de gardă în specialitatea ATI de la spitalul mobil Lețcani. Și de acastă dată oamenii lui Maricel Popa din Consiliul Județean au făcut un nou scandal. CJ a aprobat constituirea unei comisii de anchetă formată din consilieri județeni pentru verificarea documentelor care au stat la baza achiziției spitalului. Social-democrații lui Maricel Popa au refuzat să facă parte din comisie și au continuat să facă scandal. Cu toate acestea, Costel Alexe a arătat că singurul vinovat de situația de la spitalul mobil este Maricel Popa, fostul șef al CJ Iași.

„Să-l întrebați pe Maricel Popa ce am putea face cu 10 milioane de euro pentru județul Iași. La Lețcani spitalul este nefuncțional. Sunt 96 de paturi, restul fiind băgate într-un depozit. A fost o decizie total neinspirată cum să investească banii”, a mai spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Comentarii
  • Cand e vorba de ceva serios, toti fug de responsabilitate.Sigur ar putea exista anumite greseli.Dar daca de un an de zile nu se pot constata si remedia aceste lucruri,inseamna ori incompetenta,ori rea vointa si atunci acoperiti-l cu o tabla second hand si gata.

  • Baga niste tabla peste el…macar atata lucru sa faci si tu nea Costele in aproape un an de mandat….in rest doar gargara ieftina…ala a furat, a facut prost dar repara baiete ca de asta esti mare boss…dovedeste ca esti capabil nu doar sa plangi pe facebook…

  • Problema de acolo tine de utilitati. Aparatura medicala este completa si functioneaza, nu sunt lipsuri.
    Nu firma turca trebuia sa rezolve utilitatile, ci beneficiarul – adica CJ. CJ care nu este al lui Alexe, si nu a fost al lui Popa. Este al judetului Iasi.
    La achzitionarea si punerea in functiune a spitalului, Popa a mers pe repede inainte. Din motive politice desigur, dar servind interesul public. De cand a luat puterea, Alexe merge cu frana pusa – orice, dar spitalul sa nu functioneze. Tot din motive politice, dar contra intereselor publice.

  • Homalaul, ăsta nu are pic de rușine, el care a fost principalul coordonator a acestui jaf, vine acum să dea lecții la alții, la pușcărie cu asemenea speciemente huuuuuuu.

  • Cred ca e vorba de ,,ambitii de neam prost”, Maricel POPA ar trebui sa taca , sa inghita mizeriile , doar , doar asa ,actualii guvernanti or sa deschida spitalul de care e atata nevoie. Ce ar trebui facut ca cei care ne conduc, sa faca ceva bun si in interesul oamenilor ?? In Iasi se construieste in nebunie , un adevarat haos, normal ca cetatenii sunt vinovati de poluare , de aglomerare, de trafic infernal, cei de la primarie , doar incaseaza …. in interesul iesenilor. In Miroslava , aparent cea mai mare comuna din Romania, aproape la fel , aroganta din partea celor din conducerea primariei … la maxim ( pe unii ii schimba in rau functia , ( nu-i asa Mihaita ? ) Oameni buni (PNL- UDMR- USR) , reveniti cu picioarele pe pamant sunte-ti mai rai decat PSD-istii , ati promis normalitate si ati creat haos si rautate. O SA VA MIRATI CA LA URMATOARELE ALEGERI ( SPER ANTICIPATE ) o sa reapara PSD , Pro Romania sau cine stie ce alt partid, iar voi nu o sa fiti in parlament. ( Tot, POPORUL va fi vinovat, ) Incercati sa va dati o sansa, sa ne redati o speranta .

Adauga un comentariu