Boli si tratamente

Sport: exercițiile rapide pot ajuta inima persoanelor cu diabet

Publicat: 30 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sport exercițiile rapide pot ajuta inima persoanelor cu diabet
Activitatea fizică zilnică face parte din tratamentul diabetului.

Activitatea fizică zilnică face parte din tratamentul diabetului. Contrar credinței populare, cercetătorii recomandă persoanelor cu aceasta afectiune să opteze pentru sesiuni de exercitii scurte, dar intense, în mod regulat. Iata cum au ajuns cercetatorii la concluzia ca exercițiile rapide pot ajuta inima persoanelor cu diabet!

Mai multe studii au arătat că a petrece mai puțin timp așezat și a face exerciții fizice reduce riscul bolilor de inimă la toți oamenii, nu doar la cei cu diabet. Dar această recomandare este cu atât mai importantă pentru diabetici, al căror tratament constă în primul rând în modificarea stilului de viață, printr-o dietă sănătoasă și echilibrată și practicarea activității fizice, pentru a normaliza nivelul zahărului din sânge.

Sesiunile de exerciții scurte și frecvente pot fi mai bune pentru vasele de sânge la pacienții cu diabet decât antrenamente mai lungi și mai puține, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Catolică Australiană, noteaza Sante Magazine. Un obicei care ar reduce și riscul bolilor de inimă, deoarece diabetul poate provoca complicații cardiovasculare (afecțiuni cardiace, vasculare sau arteriale) prin deteriorarea vaselor de sânge mari. Complicațiile inimii și arterelor sunt de două până la trei ori mai frecvente la diabetici decât la restul populației.

Exercițiile rapide pot ajuta inima persoanelor cu diabet: frecvența, mai importantă decât durata

„Datorită progresului rapid al tehnologiilor la locul de muncă, in transporturi și acasă, se creează multe contexte ale vieții de zi cu zi favorabile șederii prelungite”, subliniază cercetătorii care amintesc descoperirea unui raport publicat recent de American Journal of Physiology Heart and Circulatory Physiology, care a comparat modul în care fluxul sanguin și vasele de sânge dilatate la adulții obezi cu diabet de tip 2 au răspuns la sesiuni de exerciții fizice mai scurte (nu mai mult de zece minute), dar mai frecvente sau, invers, la sesiuni mai lungi, dar mai puțin frecvente.

Într-un prim test, participanții a stat așezati opt ​​ore fără a face pauze pentru mișcare. Într-un al doilea test, au făcut pauze făcând trei minute de exerciții fizice, inclusiv genuflexiuni și ridicări de picioare la fiecare 30 de minute, iar într-un al treilea test, au făcut pauze pentru a face șase minute de exerciții la fiecare 30 de minute. Rezultatele au arătat că funcția vaselor de sânge a avut tendința de a se îmbunătăți la ambele abordări ale exercițiului fizic, comparativ cu șederea neîntreruptă. Cu toate acestea, acest lucru s-a îmbunătățit mult mai mult prin exercitii la fiecare 30 de minute.

„Această constatare sugerează că frecvența activității fizice poate fi mai importantă decât durata acesteia”, spun cercetătorii.

Aceștia consideră că descoperirea lor este importantă, având în vedere că funcția vaselor de sânge se deteriorează pe măsură ce diabetul de tip 2 progresează: poziție așezată ar permite mentinerea fluxului de sânge către picioare. Potrivit rezultatelor, pauzele mai frecvente și mai scurte pot fi mai benefice decât pauzele mai lungi și mai puțin frecvente în îmbunătățirea funcției vasculare la persoanele cu diabet de tip 2, concluzionează ei.

Adauga un comentariu