Sport

Stadionul Steaua va putea găzdui meciuri din fazele finale ale Ligii Campionilor și Europa League! „Îndeplinește condițiile UEFA”

Publicat: 27 aug. 2020
Stadionul Steaua a intrat deja în ultima fază a construcției și va putea găzdui meciuri din fazele finale ale Ligii Campionilor și Europa League!
Noul Stadion Steaua va putea găzdui meciuri din fazele finale ale Ligii Campionilor și Europa League.

Intrat deja în ultima fază a construcției, Stadionul Steaua va putea găzdui meciuri din fazele finale ale Ligii Campionilor și Europa League la fotbal.

Stadionul Steaua a intrat deja în ultima fază a construcției și va putea găzdui meciuri din fazele finale ale Ligii Campionilor și Europa League! Din informațiile furnizate de către cei de la CNI, nu mai este mult timp până când se va face recepția lucrării și mai apoi inaugurarea.

Stadionul Steaua va fi omologat de către UEFA în categoria 4, fosta „de elită”, astfel că va putea găzdui partide din fazele finale ale Ligii Campionilor și Europa League, dar și din fazele finale ale turneelor finale la nivel de prime reprezentative. Condițiile îndeplinite de Stadionul Steaua pentru a găzdui partide din fazele finale ale Ligii Campionilor și Europa League.
S-au făcut deja probe la instalația de sonorizare, precum și la cea de iluminare, a demarat de zile bune montarea gazonului, dar mai sunt lucruri de pus la punct și în celelalte sectoare ale stadionului din Ghencea, în special în exterior.

„Primele probe la instalația de nocturnă și sonorizare a noului stadion Steaua”

Testele au început în urma cu câteva zile, iar vineri au fost aprinse simultan toate cele 250 de proiectoare, care dezvoltă un nivel mediu de iluminare de 2.100 lx, și care au luminat tribunele în așteptarea suporterilor, de îndată ce restricțiile legate de pandemie vor fi ridicate.
Au fost aprinse și cele două tabele electronice și au fost testate și cele 76 de difuzoare. Astfel, investiția finanțată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin CNI îndeplinește toate condițiile UEFA pentru omologarea stadionului ca unul de categoria a IV-a.

„În perioada următoare vor fi finalizate lucrările privind montarea gazonului, finisajele interioare și amenajările exterioare astfel încât să poată fi demarată recepția lucrărilor”, se arată într-un comunicat postat de către cei de la CNI. Lucrările stadionului „Steaua” sunt foarte aproape de finalizare, fiind montată aproape în întregime și suprafața de joc, dar inaugurarea arenei s-ar putea produce abia în primăvara anului viitor.

Publicația Observatorul Militar, care aparține de Ministerul Apărării Naționale, a transmis că primele meciuri de pe noul stadion s-ar putea juca în aprilie 2021.

Stadionul „Steaua” va fi inaugurat în aprilie 2021

Conform aceleiași surse, meciul de inaugurare pentru stadionul „Steaua” va fi programat la 9 aprilie 2021, la fix 47 de ani de la prima partidă jucată pe vechea arenă din Bulevardul Ghencea.
Cu noua arenă închisă până în primăvara anului viitor, CSA Steaua va juca primele meciuri din Liga 3 și partidele din următoarea ediție a Cupei României pe terenul 5 din complexul Ghencea, recent modernizat.
CSA Steaua a promovat la finalul sezonului trecut în Liga 3, după ce a reușit să câștige ambele meciuri de la baraj, 8-1 cu Argeșul Mihăilești și 6-0 cu Bărăganul Ciulnița.

Marius Lăcătuș a revenit pe stadionul Steaua

La 73 de ani de la primul meci oficial jucat de Steaua pe vechiul Ghencea, Marius Lăcătuș și Adrian Bumbescu sunt protagoniștii unui filmuleț, realizat pe noul stadion, în care vorbesc despre gruparea roș-albastră.
Lăcătuș, fotbalistul cu cele mai multe trofee din istoria clubului, un adevărat simbol al roș-albaștrilor, a spus că niciodată nu a plecat de lângă echipa sa de suflet.

Ce le-a transmis Marius Lăcătuș fanilor, la prima sa prezență pe noul stadion Steaua

La 24 august 1947, ASA București, cum se numea echipa atunci, remiza pe teren propriu cu Dermata Cluj, scor 0-0. Acum, Lăcătuș, prezent pe noul stadion Steaua, a ținut să le transmită un mesaj fanilor.

„Nu am plecat niciun moment de lângă Steaua. Chiar dacă nu am fost foarte des la jocurile echipei sau la antrenamente, gândul meu a fost mereu la echipa de fotbal și la Steaua, în general. Chiar dacă nu mai sunt angajatul clubului, nu mă voi dezice de clubul Steaua. Este clubul unde m-am realizat și ca sportiv și ca om și nu-i voi întoarce spatele niciodată”, a spus Lăcătuș.

Lăcătuș a fost antrenor și la CSA Steaua, dar nu a reușit să ducă echipa în Liga 3, motiv pentru care a fost demis de conducerea Armatei. Abia, la a treia încercare.

Adauga un comentariu