Multe persoane se plâng de faptul că trec tot mai des printr-o stare de leșin și tremurat. Aceste stări de dezechilibru reprezintă un motiv de îngrijorare atunci când persistă o perioadă lungă de timp deoarece pot reprezenta o manifestare a unei boli subiacente. Starea de leșin și tremurat mai este numită sincopă și este o afecțiune ce trebuie tratată de urgență la medic. Iată ce probleme de sănătate semnalează acest dezechilibru.
Stare de leșin și tremurat
Leșinul sau starea de leșin se manifestă prin pierderea temporară a cunoștinței și controlului muscular din cauza reducerii fluxului sangvin la nivel cerebral. Starea de leșin debutează cu senzația de amețeală, urmată de o vedere încețoșată, de tremur, de auz înfundat apoi de prăbușire. Cu toate că leșinul nu este considerat o boală în sine, acesta poate reprezenta un semnal de alarmă în cazul unor probleme de sănătate grave.
Starea de leșin și tremur apare atunci când tensiunea arterială și ritmul cardiac scad brusc. De multe ori, stările de leșin apar ca un răspuns exagerat al corpului la anumiți stimuli. De exemplu, o persoană poate leșina atunci când vede sânge, iar în acest caz sincopa nu reprezintă un motiv de îngrijorare.
Dacă stările de leșin apar însă din alte motive, atunci este necesară vizita la un medic specialist pentru a identifica factorii care declanșează acest dezechilibru și tratamentul necesar în funcție de caz și simptome. Starea de leșin urmată de tremurat se manifestă în cele mai multe cazuri prin transpirație rece, paloare, senzație de greață și vertij, vedere încețoșată și auz slab.
Această problemă este frecventă la tot mai multe persoane, alături de alte tulburări fizice și emoționale. De exemplu, depresia este numită ,,boala secolului”, aceasta fiind des întâlnită în rândul tinerilor. Mai mult, femeile sunt predispuse la depresie și anxietate, iar cauzele sunt diverse.
Când trebuie să mergi de urgență la medic
Dacă starea de leșin sau sincopa apare în timpul unui efort fizic aceasta poate semnala o problemă cardiacă și este necesar consultul unui medic de specialitate. Acesta va realiza o serie de teste precum ecocardiografie, analize de sânge, ECG sau Holter ECG. O cauză care declanșează starea de leșin și tremurat este aritmia. Aceasta se manifestă prin tulburările de ritm ale inimii care duc la scăderea tensiunii arteriale și ulterior la pierderea cunoștinței.
Semnele care anunță leșinul sunt senzația de înțepătură la nivelul pieptului, dificultate în respirație sau senzația că inima bate foarte tare. Dacă stările de leșin și tremur apar după un efort fizic este necesar consultul unui medic specialist. Chiar dacă leșinul poate fi declanșat din cauza căldurii vara, a dezhidratării sau a unui șoc emoțional cu care se confruntă organismul, acest dezechilibru poate semnala de fapt probleme grave de sănătate dacă apare frecvent.
Starea de leșin și tremurat apare atunci când tensiunea arterială și ritmul cardiac scad brusc și semnalează probleme grave de sănătate. Netratat la timp, acest dezechiibru poate duce la epuizarea organismului și la agravarea unor boli cardiovasculare. Leșinul sau sincopa reprezintă un semnal de alarmă în cazul unor afecțiuni subiacente.
clar;
va zic eu real patit vazut
-dupa efort intens daca nu bei apa
-in timpul curelor de slabire