Prima pagină » Cultural » Starea de sănătate a regelui Charles se înrăutățește. Pregătirile pentru înmormântare au fost actualizate

Starea de sănătate a regelui Charles se înrăutățește. Pregătirile pentru înmormântare au fost actualizate

26 apr. 2024, 14:21,
BZI.ro, în Cultural

Starea de sănătate a regelui Charles se înrăutățește pe zi ce trece, iar pregătirile pentru înmormântare au fost actualizate.

Regele în vârsta de 75 de ani a renunțat la cea mai mare parte a responsabilităților sale publice după ce a fost diagnosticat cu cancer în luna februarie. Starea suveranului s-a deteriorat, mai multe surse afirmând că situația este gravă.

„Bineînțeles că este hotărât să  învingă boala. Toată lumea rămâne optimistă, dar el este într-adevăr foarte bolnav. Mai mult decât lasă să se vadă”, a declarat un vechi prieten al familiei regale.

Starea de sănătate a regelui Charles se înrăutățește

Regele Charles nu a dezvăluit tipul de cancer cu care a fost diagnosticat, însă a confirmat că nu este vorba de cancer de prostată, care este una dintre formele cele mai ușor de tratat ale bolii. Personalul de la Palatul Buckingham este în alertă, iar asistența regelui examinează periodic copii ale unui document extins de câteva sute de pagini care conține planurile funerare regale, cunoscut sub numele de „Operațiunea Menai Bridge”.

„Planurile sunt ținute la zi în mod activ, după ce regele a fost diagnosticat cu cancer”, a declarat pentru Daily Beast un fost membru al personalului regal.

Documentul a fost creat la o zi după ce regina Elisabeta a fost înmormântată

Documentul foarte detaliat a fost elaborat în ziua de după înmormântarea reginei Elisabeta pe 8 septembrie 2022 – și folosește ceremonia funerară a celei mai longevive regine ca un model pentru a garanta că cele ale lui Charles vor fi organizate mai eficient.

Reprezentanții militari au confirmat că Operațiunea Menai Bridge este revizuită periodic, însă au evidențiat că este o practică obișnuită. Toți membrii regali au planuri funerare actualizate care sunt clasificate în funcție de cuvinte de cod bazate pe poduri, cel al reginei Elisabeta fiind cunoscută sub numele de „Operațiunea Podul Londrei”.

Planul de înmormântare al fostului Prinț de Wales este denumit după podul suspendat care conectează insula Anglesey cu partea continentală a Țării Galilor.

Regele Charles o susține pe Kate Middleton

Chiar dacă se confruntă cu cancerul, Regele Charles a oferit sprijin și încurajare norei sale, Kate Middleton, care se află și ea în tratament pentru aceeași boală. Mesajul său de susținere a fost comunicat public de către Palatul Buckingham, suveranul exprimându-și admirația pentru curajul de care a dat dovadă prințesa de Wales în gestionarea acestei situații dificile.

Chiar dacă are propriile probleme de sănătate, Regele Charles a depus eforturi pentru a-și arăta sprijinul față de Kate Middleton, vizitând-o în timpul spitalizării ei după o intervenție chirurgicală. Gesturile sale de susținere și încurajare au fost recunoscute și au evidențiat solidaritatea din familia regală.

Starea de sănătate a regelui Charles se înrăutățește, iar pregătirile pentru înmormântare au fost actualizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *